Νέα πρακτική εφαρμογή, χρήσιμη για την καθημερινότητα όλων δημιούργησε ομάδα ελλήνων φοιτητών, αξιοποιώντας τα δημόσια και ανοικτά δεδομένα των διαφόρων κρατικών και μη υπηρεσιών.

Η εφαρμογή fuelGR
επιτρέπει στους χρήστες να μπουν δωρεάν μέσω υπολογιστή ή κινητού να δουν στο χάρτη τα πρατήρια και τις τιμές καυσίμων σε όλη την Ελλάδα.

Η δωρεάν εφαρμογή υπάρχει σε εκδόσεις για Android, Windows 8/8.1/10, Windows Phone 8, καθώς και σε web έκδοση (χρήση με browser). Ο καθηγητής Εφαρμογών δημιούργησε το μηχανισμό τροφοδοσίας δεδομένων και όρισε τις λειτουργικές προδιαγραφές των εφαρμογών

Την εφαρμογή δημιούργησαν
οι φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Θεσσαλίας, υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή Εφαρμογών Φώτη Κόκκορα.

Ειδικότερα, ο Δημήτρης Ντέμος υλοποίησε τις εκδόσεις για Windows (πτυχιακή εργ.) και Android, με επιπλέον σημαντική συμβολή στις υποδομές υποστήριξης της εφαρμογής, ο Τάσος Θεοδοσίου υλοποίησε την έκδοση για Windows Phone 8 (πτυχιακή εργ.) και ο Θάνος Πηγαδάς υλοποίησε την έκδοση για Web browser (πτυχιακή εργ.).

Η εφαρμογή έχει ήδη αποδειχτεί ιδιαίτερα δημοφιλής και αριθμεί πάνω από 12000 χρήστες, ενώ επίσης έχει λάβει εξαιρετικά σχόλια σχετικά με την πληρότητα και την ευχρηστία της (έκδοση για Android).

Πηγή: skai.gr - AMΠΕ