Μεγαλώνει η λίστα με τις οροθετικές ιερόδουλες

Άλλες 5 ιερόδουλες – 3 Ελληνίδες, 1 Βουλγάρα και 1 Ρωσίδα – βρέθηκαν θετικές στον ιο του AIDS, ανεβάζοντας σε 17 τον αριθμό των οροθετικών ιερόδουλων. Την ίδια ώρα, τα τηλεφωνήματα πολιτών στο κέντρο ελέγχου ειδικών λοιμώξεων φτάνουν τις 2.000.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ η πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Τζένη Κρεμαστινού ανέφερε ότι από το 2010 υπήρχαν επισημάνσεις για αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων στις ιερόδουλες, λόγω της παράνομης πορνείας και της χρήσης ναρκωτικών. Όπως τόνισε, θα πρέπει πρωτίστως οι γυναίκες αυτές να αντιμετωπιστούν ως χρήστες ναρκωτικών, ενώ οι άνδρες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλακτικό εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους.

Στο μεταξύ, την αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών προκάλεσε η πρόταση Λοβέρδου για ποινικοποίηση της ερωτικής πράξης χωρίς προφυλάξεις. Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Πατούλης, κατηγόρησε το υπουργείο Υγείας ότι έχασε πολύτιμο χρόνο από το 2010 και γνωστοποίησε ότι ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την «υγειονομική» βόμβα – όπως είπε – με τις παράνομες ιερόδουλες.

‘Το υπουργείο έχει χτυπήσει τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και ένα χρόνο’ απάντησε μέσω του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Υγείας Μάρκος Μπόλαρης, σημειώνοντας ότι η ανάδειξη των προσώπων ήταν το έσχατο μέτρο προφύλαξης.

Ο υπουργός Προστασία του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε ανάρτησή του στο Facebook χαρακτήρισε υπερβολικές τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών των οροθετικών γυναικών.

«Όσοι κάνουν λόγο για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των γυναικών αγνοούν ότι εδώ υπάρχει σύγκρουση δύο δικαιωμάτων. Του δικαιώματος στην προσωπικότητα της ιερόδουλης και αυτού στην προστασία της δημόσιας υγείας», έγραψε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Στο θέμα τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, λέγοντας: «Δεν μπορείς να δίνεις προφανώς την εικόνα ενός προσώπου που συλλαμβάνεται ή που πάσχει από AIDS, παρά μόνο όταν υπάρχει υπέρτερο αγαθό το οποίο θίγεται, αγαθό δημόσιας υγείας».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ανέφερε ότι μεγάλη ευθύνη έχουν και οι πελάτες των ιερόδουλων, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι θα πρέπει να υπάρχει ακόμη και ποινική ευθύνη για όσους ζητούν να έχουν σεξουαλικές επαφές χωρίς προφύλαξη.
Πηγή: skai.gr