Στη σύλληψη ενός 23χρονου προχώρησε την Πέμπτη η αστυνομία της Κατερίνης με την κατηγορία ότι «έσπασε» καραντίνα που του είχε επιβληθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ και οδηγούσε ταξί που ανήκε στον πατέρα του. Ο νεαρός αθωώθηκε τελικά την Παρασκευή καθώς ποτέ δεν του επιβλήθηκε καραντίνα, παρά μόνο σύσταση για αυτοπαρακολούθηση μετά τη λήψη του δείγματος, το οποίο βγήκε αρνητικό στις 29 Ιουλίου.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης έκρινε ότι δεν στοιχειοθετήθηκε το αδίκημα της παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών σε συνδυασμό με την από 25/2/2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορονοϊού), που κυρώθηκε με το άρθρο 1 του Ν.4682/2020.

Σύμφωνα με την δικηγόρο του 23χρονου, ουδέποτε του επιβλήθηκε καραντίνα παρά μόνο του απευθύνθηκε η σύσταση για αυτο-παρακολούθηση αμέσως μετά τη λήψη του δείγματος από την Κινητή Μονάδα Δειγματοληψίας Πιερίας για SARS-CoV-2.

Επιπλέον, η δικηγόρος επισημαίνει ότι δύο ημέρες μετά τη λήψη του δείγματος από την παραπάνω Κινητή Μονάδα, δηλαδή στις 29 Ιουλίου, το αποτέλεσμα έδειξε πως ο 23χρονος ήταν αρνητικός στον κορονοϊό και επομένως μπορούσε να εργαστεί κανονικά.

Πηγή: skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ,