Κορωνοϊός: Πληροφορίες για 3.500 κρούσματα σήμερα – Οι «δύο γραμμές» των λοιμωξιολόγων

Της Λουίζας Κροντήρη

Δύσκολη και πολύωρη, μια από τις δυσκολότερες, αναμένεται η συνεδρίαση της ολομέλειας των λοιμωξιολόγων. Στις 11 το πρωί ξεκίνησε η υποεπιτροπή των επιδημιολόγων, είδαν τα επιδημιολογικά δεδομένα και σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ σήμερα Τετάρτη θα φτάσουμε περίπου τα 3.500 κρούσματα, παραμένοντας σε ένα υψηλό επίπεδο. 

Περί τις 2 παρά αναμενόταν να ξεκινήσει και η συνεδρίαση της ολομέλειας η οποία θα είναι δύσκολη, γιατί υπάρχουν φωνές που είναι επιφυλακτικές σε κάποιο άνοιγμα ή χαλάρωση, υπάρχουν όμως και μέλη της επιτροπής που θεωρούν ότι μια μικρή ότι χαλάρωση θα λειτουργήσει θετικά, αλλά με πολύ προσεγμένο τρόπο και συγκεκριμένους κανόνες. 

Εντούτοις, υπάρχουν μέλη της επιτροπής που είναι διστακτικά στο άνοιγμα και των διαδημοτικών μετακινήσεων. Όσον  αφορά το λιανεμπόριο, οι περισσότεροι λοιμωξιολόγοι φαίνεται ότι κλίνουν στη μέθοδο του click away. 

Πολλοί λοιμωξιολόγοι ουσιαστικά θέλουν ένα ξεκίνημα πιο συντηρητικό για την πρώτη εβδομάδα, με αξιολόγηση των νέων δεδομένων που θα έχουν προκύψει, και τη δεύτερη εβδομάδα να αποφασιστεί κάτι πιο δραστικό. 


Πέραν της προγραμματισμένης ενημέρωσης από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια σύμφωνα με πληροφορίες είναι stand by και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς για τις όποιες ανακοινώσεις θα γίνουν ύστερα από την εισήγηση των λοιμωξιολόγων. 

«Δοκιμαζόμαστε από το τρίτο κύμα, όμως το Εθνικό Σύστημα Υγείας αντέχει… Το ευχάριστο είναι ότι παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες  μια ισορροπία στις εισαγωγές και τα εξιτήρια στα νοσοκομεία της Αττικής» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ανοιχτό «παράθυρο» για άρση των διαδημοτικών μετακινήσεων το Σαββατοκύριακο άφησε η Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ ενόψει της σημερινής συνεδρίασης της επιτροπής. 

Πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης είναι το λιανεμπόριο να ανοίξει από τη Δεύτερα, με το σύστημα που έχει σχεδιαστεί με αποστολή SMS στο 13032 και χρονικό περιορισμό στα ψώνια των πολιτών, κάτι που θα εξεταστεί σήμερα από τους λοιμωξιολόγους τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο  Άδωνις Γεωργιάδης.

Πηγή: skai.gr