Τσιτσιπάς στον ΣΚΑΪ πριν τον τελικό: Στόχος το νο1 - Ο ανταγωνισμός με κάνει να ζω (vid)

«Στόχος μου είναι το νο1 (στον κόσμο)» ξεκαθαρίζει ο Στέφανος Τσιτσιπάς λίγο πριν τον ιστορικό τελικό, στις 8 το βράδυ, όπου θα αντιμετωπίσει τον αυστριακό Ντομινίκ Τιμ στο ΑΤΡ Finals του Λονδίνου.  

Ο Έλληνας τενίστας, Νο 6 στον κόσμο μέχρι στιγμής, αποκαλύφθηκε στον ΣΚΑΪ και την Τατιάνα Στεφανίδου σκιαγραφώντας ο ίδιος το προφίλ του. Όπως είπε είναι εξωστρεφής, δημιουργικός, αλλά και μοναχικός. Στη συνέντευξη όμως έδειξε ότι έχει επίσης αυτοπειθαρχία και νοοτροπία νικητή. 


Στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο Στέφανος έδωσε έμφαση στο ψυχολογικό κομμάτι, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτό που μετράει πιο πολύ είναι ο ανταγωνισμός. Με κάνει να νιώθω ότι ζω». «Και να παίζεις καλά, δεν αρκεί για να κερδίζεις κάποιον που είναι ψηλά στο άθλημα και έχει καταφέρει πολλά». «Αυτές τις νίκες τις χαρακτηρίζω νοητική δύναμη» επισήμανε.

Ο έλληνας πρωταθλητής μίλησε για τη δύσκολη καθημερινότητα ενός κορυφαίου αθλητή, κάνοντας λόγο για 3,5 ώρες προπόνηση, 1,5 ώρα γυμναστική και άλλες 2 ώρες δουλειά μέσα στο γήπεδο. 

Αυτό που μετράει πιο πολύ είναι ο ανταγωνισμός. Με κάνει να νιώθω ότι ζω

Έχοντας δίπλα τον πατέρα του, Απόστολο, παρατήρησε ότι «μού δίνει σιγουριά και αυτοπεποίθηση που έχω προπονητή τον πατέρα μου και να πάνε λάθος κάποια πράγματα δε θα μπορούσα να έχω δίπλα κου τον καλύτερο άνθρωπο».

Ο Στέφανος σημείωσε ότι με δική του επιλογή οι φετινές διακοπές του ήταν μόλις δύο εβδομάδες σε Κέρκυρα, Παξούς «και λίγο Βουλιαγμένη». Επίσης αποκάλυψε ότι «μια φορά το χρόνο παίρνω τις διακοπές στην Καραϊβική. Είναι μέρος στο οποίο μπορώ να σκαφθώ και να τα χω καλά με τον εαυτό μου. Πάω μονός μου…». «Έχω ανάγκη να ξεκουραστώ, να βρω την ψυχική μου ηρεμία, να αφουγκραστώ οτιδήποτε με περιτριγυρίζει» εξηγεί ο έλληνας τενίστας. 

Αποκαλύπτει ακόμα ότι «μού πήρε καιρό να ερωτευτώ… Είναι μαγικό συναίσθημα, σου ανοίγει το μυαλό είναι κάτι καινούργιο και κυρίως για έμενα». «Η αγάπη σε κάνει να αισθάνεσαι πράγματα και κάνει το χρόνο να κυλάει πιο αργά» επισημαίνει.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δήλωσε ακόμα ότι του αρέσει η ελληνική,  ιταλική, η ιαπωνική και η ινδική κουζίνα, αλλά προτιμά την ελληνική, λέγοντας ότι «δε συγκρίνεται με τίποτα». 

Πηγή: skai.gr