Γάζα: Έξι νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Ανάμεσά τους διοικητής της Χαμάς

Η Χαμάς επιβεβαίωσε τον θάνατο του Εζεντίν ελ Μπέικ, διοικητή των Ταξιαρχιών Αλ Κασάμ στη βόρεια Γάζα

Γάζα: Έξι νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Νεκρός διοικητής της Χαμάς

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας από ισραηλινές στρατιωτικές επιθέσεις, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία του παλαιστινιακού θύλακα. Μεταξύ των νεκρών βρίσκεται και υψηλόβαθμο στέλεχος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα σε περιοχή στα δυτικά της Πόλης της Γάζας, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία. Η Χαμάς επιβεβαίωσε στη συνέχεια ότι ένας από τους δύο ήταν ο Εζεντίν ελ Μπέικ, τον οποίο χαρακτήρισε «μέλος του γενικού στρατιωτικού συμβουλίου των Ταξιαρχιών Αλ Κασάμ», της ένοπλης πτέρυγας της οργάνωσης, και διοικητή των δυνάμεών της στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Ο θάνατός του είχε προηγουμένως ανακοινωθεί από τον ισραηλινό στρατό.

Ήταν από τους διοικητές της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου

Οι Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ ανέφεραν ότι ο Εζεντίν ελ Μπέικ συμμετείχε στην ομάδα διοικητών που βρίσκονταν στο κέντρο επιχειρήσεων της Χαμάς κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023 στο Ισραήλ. Η επίθεση εκείνη αποτέλεσε την αφετηρία του πολέμου που ακολούθησε στη Λωρίδα της Γάζας.

Παράλληλα, η Πολιτική Προστασία ανακοίνωσε ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί ακόμη τραυματίστηκαν από επιθέσεις ισραηλινών drones στην Τζαμπάλια, στο βόρειο τμήμα του θύλακα.

Ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του από ισραηλινά πυρά στην Ντέιρ αλ Μπάλα, στην κεντρική Γάζα.

Πάνω από 1.400 νεκροί μετά την κατάπαυση πυρός

Το υπουργείο Υγείας της Λωρίδας της Γάζας, το οποίο ελέγχεται από τη Χαμάς, υποστηρίζει ότι περισσότεροι από 1.400 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις από τις 10 Οκτωβρίου 2025.

Η ημερομηνία αυτή ακολουθεί την έναρξη ισχύος της εύθραυστης κατάπαυσης πυρός στον παλαιστινιακό θύλακα.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός έχει ανακοινώσει ότι έξι άνθρωποί του έχουν σκοτωθεί στη Γάζα κατά το ίδιο χρονικό διάστημα. Πρόκειται για πέντε στρατιωτικούς και έναν συμβασιούχο του υπουργείου Άμυνας.
 

Πηγή: skai.gr
5 0 Bookmark

Απόρρητο