Εκκένωση συνοικίας του Βερολίνου- Βρήκαν βόμβα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου

Οι αρχές του Βερολίνου έδωσαν σήμερα εντολή για την εκκένωση 5.600 σπιτιών σε συνοικία της γερμανικής πρωτεύουσας, λόγω του εντοπισμού της βόμβας

Εκκένωση συνοικίας του Βερολίνου- Βρήκαν βόμβα του B Παγκοσμίου Πολέμου
Συνοπτικά από ΣΚΑΪ AI toggle
  • Εντολή εκκένωσης 5.600 σπιτιών στο Βερολίνο λόγω ανακάλυψης βόμβας του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στην συνοικία Νόικελν.
  • Η περιοχή γύρω από το σημείο της βόμβας αποκλείστηκε σε ακτίνα 500 μέτρων, περιλαμβάνοντας οίκο ευγηρίας, καταφύγιο αστέγων και παιδικό σταθμό.
  • Η βόμβα βάρους 100 κιλών ανασύρθηκε από τον πυθμένα καναλιού και μεταφέρθηκε σε πλωτή εξέδρα, για εξουδετέρωση από πυροτεχνουργούς στην όχθη.

Οι αρχές του Βερολίνου έδωσαν σήμερα εντολή για την εκκένωση 5.600 σπιτιών σε συνοικία της γερμανικής πρωτεύουσας, λόγω της ανακάλυψης βόμβας του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε πως αποκλείστηκε η περιοχή σε ακτίνα 500 μέτρων γύρω από το σημείο όπου βρέθηκε η βόμβα. Εντός αυτής της ζώνης βρίσκονται μεταξύ άλλων ένας οίκος ευγηρίας, ένα καταφύγιο αστέγων κι ένας παιδικός σταθμός.

Η βόμβα βάρους 100 κιλών εντοπίστηκε το πρωί στον πυθμένα του καναλιού στη συνοικία Νόικελν, κοντά στη Ζόνεναλέ, έναν από τους πιο εμπορικούς δρόμους της περιοχής. Η βόμβα ανασύρθηκε από τα νερά του καναλιού και τοποθετήθηκε σε πλωτή εξέδρα. Θα μεταφερθεί με γερανό στην όχθη, όπου πυροτεχνουργοί θα αναλάβουν να την εξουδετερώσουν, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η επιχείρηση εκκένωσης έχει ξεκινήσει και αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ώρες. Έχουν προβλεφθεί χώροι προσωρινής φιλοξενίας για τους κατοίκους που εγκατέλειψαν τις εστίες τους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
4 0 Bookmark

Απόρρητο