Αλλάζουν οι επιλογές προσδιορισμού φύλου στην πλατφόρμα του ΕΟΠΠΥ

Ανακοίνωση για τις επιλογές προσδιορισμού φύλου που εμφανίζονταν στην πλατφόρμα ΦΥΚ κατ' οίκον εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν

ΕΟΠΠΥ: Αλλάζουν οι επιλογές προσδιορισμού φύλου στην πλατφόρμα ΦΥΚ
Συνοπτικά από ΣΚΑΪ AI toggle
  • Ο ΕΟΠΥΥ εξέδωσε ανακοίνωση για τις επιλογές προσδιορισμού φύλου στην πλατφόρμα ΦΥΚ κατ' οίκον, μετά από αντιδράσεις και πολιτική αντιπαράθεση.
  • Η πληροφορία για το φύλο στην καρτέλα «προφίλ του ασφαλισμένου» είχε ενσωματωθεί βάσει του προτύπου ISO/IEC 5218 από την Ανάδοχο Εταιρεία και τροποποιήθηκε ώστε να επιτρέπεται επιλογή μόνο μεταξύ δύο βιολογικών φύλων.
  • Η πληροφορία αυτή δεν χρησιμοποιείται στην επεξεργασία δεδομένων του ασφαλισμένου για την παροχή υπηρεσιών από τον ΕΟΠΥΥ.

Ανακοίνωση για τις επιλογές προσδιορισμού φύλου που εμφανίζονταν στην πλατφόρμα ΦΥΚ κατ' οίκον εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ, μετά τις αντιδράσεις και την πολιτική αντιπαράθεση που προκλήθηκε.

Ο Οργανισμός διευκρινίζει ότι «η εν λόγω πληροφορία που εμφανιζόταν στην καρτέλα «προφίλ του ασφαλισμένου» στην πλατφόρμα ΦΥΚ κατ΄ οίκον, είχε τεθεί, από την Ανάδοχο Εταιρεία, κατ' εφαρμογή του πρότυπου ISO/IEC 5218 και έχει ήδη τροποποιηθεί με τη δυνατότητα επιλογής ενός εκ των δύο βιολογικών φύλων.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω πληροφορία δεν χρησιμοποιείται κατά την επεξεργασία των δεδομένων του ασφαλισμένου, προκειμένου ο ΕΟΠΥΥ να παρέχει τις υπηρεσίες του».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
6 0 Bookmark

Απόρρητο