Σάμος: Υπό έλεγχο η φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στα Σκουραίικα

Για την κατάσβεση έσπευσαν 30 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και δύο ομάδες της 14ης ΕΜΟΔΕ – Παράλληλα, κινητοποιήθηκε και ελικόπτερο 

Πυορσβεστική ελικόπτερο

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Σκουραίικα της Σάμου.

Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε για τη φωτιά περίπου στις 12:00 και κινητοποίησε 30 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 14ης ΕΜΟΔΕ και οκτώ οχήματα.

Από αέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης συνέδραμε ένα ελικόπτερο, ενώ ο Δήμος Δυτικής Σάμου διέθεσε υδροφόρες για την υποστήριξη των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Καθ' όλη τη διάρκεια της επιχείρησης, το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ) λάμβανε εικόνα από drone, μέσω θερμικής και οπτικής κάμερας, για την παρακολούθηση της εξέλιξης της πυρκαγιάς.

Σημειώνεται ότι η περιοχή βρίσκεται σήμερα σε υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς, κατηγορίας 3.

Για τη διερεύνηση των αιτιών της φωτιάς κινητοποιήθηκε το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Λέσβου.

Πηγή: skai.gr
1 0 Bookmark

Απόρρητο