Πολεοδομία Μυκόνου: Και οι «αδιάφθροι» στις έρευνες- Καταγγελίες για μη εφαρμογή αποφάσεων και μη είσπραξη προστίμων

Παρέμβαση των «Αδιάφθορων» στην έρευνα για την Πολεοδομία Μυκόνου για τις πλατφόρμες e-Άδειες, πρόστιμα, κατεδαφίσεις και καταγγελίες αυθαιρέτων

Πολεοδομία Μυκόνο: Και οι «αδιάφθροι» στις έρευνες

Νεότερες εξελίξεις προκύπτουν, στο περιθώριο νέων στοιχείων, στην έρευνα για την υπόθεση της Πολεοδομίας Μυκόνου, καθώς υπήρξε παρέμβαση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.

Η έρευνα στην Πολεοδομία Μυκόνου, την οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα κλιμάκιο ελεγκτών από την κεντρική Πολεοδομία της Σύρου ανατέθη τελικά στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, με παραγγελία της, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κυκλάδων διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία και ανέθεσε στους επονομαζόμενους «Αδιάφθορους», κλιμάκιο των οποίων βρίσκεται εδώ και δύο 24ωρα στο νησί.

Ανάμεσα σε όσα ζητάει η Εισαγγελία από τους αστυνομικούς της Υπηρεσίας είναι να ερευνήσουν γιατί έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας τους τελευταίους μήνες στην Πολεοδομία Μυκόνου οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες e-Πολεοδομία και e-Άδειες.

Εάν, δηλαδή, η διακοπή λειτουργίας τους οφείλεται σε τεχνικό ζήτημα ή εάν υποκρύπτει άλλες σκοπιμότητες, όπως, για παράδειγμα, να λειτουργεί ως άλλοθι για να μην ελέγχονται καταγγελίες για οικοδομικές αυθαιρεσίες.

Επιπλέον, όμως -και ίσως αυτό είναι και το πιο ενδιαφέρον- οι εισαγγελείς ζητούν από τις Εσωτερικές Υποθέσεις να διεξάγουν έρευνα για υποθέσεις μη είσπραξης προστίμων ή ακόμα και μη εφαρμογής αποφάσεων κατεδάφισης για αυθαίρετα κτίσματα στο νησί.

Αρμόδιες πηγές, μάλιστα, αναφέρουν ότι καταγγελίες που έχουν υποβληθεί στην Αστυνομία ή και την Πολεοδομία Σύρου δεν ελέγχονται από την Πολεοδομία στη Μύκονο.

Πηγή: skai.gr
0 0 Bookmark

Απόρρητο