Άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε σκοπό στο ΑΤ Μάνδρας - Τον πυροβόλησαν στην κοιλιά

Άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι στον σκοπό του αστυνομικού τμήματος της Μάνδρας- Αστυνομικοί πυροβόλησαν τον δράστη για να τον ακινητοποιήσουν

Άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι στο αστυνομικό τμήμα Μάνδρας

Του Μάκη Συνοδινού

Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και λίγη ώρα στην ΕΛΑΣ καθώς άντρας εισέβαλε στο ΑΤ Μάνδρας και επιτέθηκε κατά αστυνομικών.

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες τραυματίες είναι ο σκοπός ενώ ο εισβολέας επιτέθηκε στους αστυνομικούς με μαχαίρι. Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν πως οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν στην κοιλιά ωστόσο στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε πως φέρει διαμπερές τραύμα καθώς η σφαίρα μπήκε στον θώρακα και βγήκε από την κοιλιακή χώρα.

Ο δράστης υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία, είναι σε σοβαρή κατάσταση και αναμένεται να χειρουργηθεί.

Ο δράστης έχει μεταφερθεί στο Θριάσιο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ενώ στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και ο αστυνομικός ο οποίος φέρει ελαφρια τραύματα, συγκεκριμένα ένα θλαστικό τραύμα στο τριχωτό της κεφαλής. Αναμένεται να φύγει από τα ΤΕΠ σύντομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του skai.gr ο δράστης αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και παλαιότερα είχε νοσηλευτεί.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Με ανακοίνωσή της, η Ελληνική Αστυνομία ενημέρωσε για το περιστατικό που σημειώθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Μάνδρας-Ειδυλλίας, συνοψίζοντας πως ο 31χρονος, παρά τις εντολές να αφήσει το μαχαίρι και να συμμορφωθεί στις υποδείξεις των αρχών, κινήθηκε απειλητικά εναντίον των αστυνομικών.

Απογευματινές ώρες σήμερα, 31χρονος ημεδαπός, μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Μάνδρας-Ειδυλλίας, έχοντας στην κατοχή του μαχαίρι, με το οποίο απείλησε αστυνομικούς που βρίσκονταν εντός του κτιρίου. Παρά τις επανειλημμένες και σαφείς εντολές των αστυνομικών να αφήσει το μαχαίρι και να συμμορφωθεί στις υποδείξεις τους, ο άνδρας δεν ανταποκρίθηκε και κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους.

Κατά την εξέλιξη του περιστατικού, ένας από τους αστυνομικούς έκανε χρήση του υπηρεσιακού του όπλου, πυροβολώντας μία φορά, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του άνδρα στην κοιλιακή χώρα.

Στο σημείο κλήθηκε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με το οποίο ο τραυματίας διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση, ενώ διερευνώνται όλες οι συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα.

Πηγή: skai.gr
1 0 Bookmark

Απόρρητο