Η Άγκυρα προειδοποιεί για «ριζικά βήματα» εάν το Ισραήλ δεν τηρήσει τη συμφωνία για τη Γάζα

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι «ενώ η παλαιστινιακή πλευρά έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της, το Ισραήλ δεν έχει δείξει καμία πρόοδο»

Φιντάν

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν προειδοποίησε το βράδυ της Πέμπτης ότι η Τουρκία, το Κατάρ και η Αίγυπτος ενδέχεται να αναγκαστούν να λάβουν «ριζικά βήματα» εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ασκήσουν πίεση στο Ισραήλ να συμμορφωθεί με την ειρηνευτική συμφωνία για τη Γάζα.

Ο Φιντάν δήλωσε ότι «ενώ η παλαιστινιακή πλευρά έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της, το Ισραήλ δεν έχει επιδείξει καμία πρόοδο στην προώθηση της δεύτερης φάσης της συμφωνίας».

«Φυσικά αναμένουμε τις ΗΠΑ αν ασκήσουν την αναγκαία πίεση στο Ισραήλ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός. 

Πηγή: skai.gr
1 0 Bookmark

Απόρρητο