Τριήμερο εθνικό πένθος για τον καταστροφικό σεισμό στην Κολομβία

Η κυβέρνηση της Κολομβίας κήρυξε σήμερα τριήμερο εθνικό πένθος, ως φόρο τιμής στα θύματα του καταστροφικού σεισμού που σκότωσε τουλάχιστον 250 ανθρώπους

Σεισμός στην Κολομβία: Κήρυξη τριήμερου εθνικού πένθους
Συνοπτικά από ΣΚΑΪ AI toggle
  • Η κυβέρνηση της Κολομβίας κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα του σεισμού που προκάλεσε τουλάχιστον 250 θανάτους και χιλιάδες τραυματισμούς.
  • Η εθνική σημαία θα κυματίζει μεσίστια σε δημόσια κτίρια και διπλωματικές αποστολές ως φόρος τιμής στους νεκρούς.
  • Η αναζήτηση επιζώντων συνεχίζεται στο δυτικό τμήμα της χώρας μετά από σεισμό μεγέθους 7,4 Ρίχτερ που ισοπέδωσε αστικά οικοδομικά τετράγωνα.

Η κυβέρνηση της Κολομβίας κήρυξε σήμερα τριήμερο εθνικό πένθος, ως φόρο τιμής στα θύματα του καταστροφικού σεισμού που σκότωσε τουλάχιστον 250 ανθρώπους και τραυμάτισε χιλιάδες.

Η εθνική σημαία θα κυματίζει μεσίστια σε δημόσια κτίρια σε όλη τη χώρα, καθώς και σε πρεσβείες και προξενεία στο εξωτερικό, «ως φόρο τιμής σε όλους όσους έχασαν τη ζωή τους», σύμφωνα με το διάταγμα.

Η αναζήτηση επιζώντων συνεχίζεται αδιάκοπα στο δυτικό τμήμα της χώρας, όπου ο πιο φονικός σεισμός του αιώνα στην Κολομβία, μεγέθους 7,4 βαθμών, ισοπέδωσε ολόκληρα αστικά οικοδομικά τετράγωνα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
8 0 Bookmark

Απόρρητο