Τον θάνατο του Μοχάμεντ Γιαζούρι, διοικητή της Ταξιαρχίας Χαν Γιούνις της Χαμάς, από αεροπορική επιδρομή την Πέμπτη το βράδυ ανακοίνωσαν σήμερα οι IDF, σύμφωνα με την Jerusalem Post. Η επίθεση στόχευσε ένα όχημα στη συνοικία Χαμάντ, βόρεια της Χαν Γιούνις.
Οι IDF επισημαίνουν ότι από την ίδια επίθεση σκοτώθηκαν επίσης ο Χουντέιφα Μουάμαρ, διοικητής λόχου, και ο Μοχάμεντ Μπαχτζάτ Ράσι, ένα ακόμη μέλος της Χαμάς.
Σημειώνεται ότι την Πέμπτη, η Σιν Μπετ (Υπηρεσία Ασφάλειας του Ισραήλ) και η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσαν πως οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας εξουδετέρωσαν το στέλεχος της Χαμάς Φάραχ Χαμέντ, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για μια σειρά θανατηφόρων επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών πολιτών και στρατιωτών των IDF και αργότερα συνέβαλε στη διεύθυνση τρομοκρατικών δραστηριοτήτων στη Δυτική Όχθη.
Ο Χαμέντ σκοτώθηκε την Τετάρτη σε κοινή επιχείρηση της Σιν Μπετ, των IDF και της ισραηλινής αστυνομίας, η οποία περιλάμβανε αεροπορική επίθεση στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας.
Μεταξύ των επιθέσεων που αποδίδονται στον Χαμέντ ήταν και μια επίθεση με πυροβολισμούς τον Νοέμβριο του 2002, κατά την οποία σκοτώθηκε η Ισραηλινή Έστερ Γκάλια Άτια.
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.