Οι γερμανικές αρχές προχώρησαν στην εκκένωση κτιρίων κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Τρόιχτλινγκεν (Treuchtlingen) στη Βαυαρία, μετά τον εντοπισμό ενός ύποπτου αντικειμένου στις γραμμές του τρένου, το οποίο ενδέχεται να περιέχει εκρηκτική ύλη.
Σύμφωνα με την αστυνομία το αντικείμενο εντοπίστηκε από τεχνικό των σιδηροδρόμων στην είσοδο του σταθμού.
Ειδικοί της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας το έχουν ήδη εξετάσει με ακτίνες Χ, ωστόσο δεν έχει ακόμη αποκλειστεί το ενδεχόμενο να πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό.
Για λόγους ασφαλείας εκκενώνονται τα άμεσα γειτονικά κτίρια.
Η σιδηροδρομική κυκλοφορία στην περιοχή έχει διακοπεί προσωρινά έως ότου ολοκληρωθούν οι έλεγχοι.
Οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει ότι το αντικείμενο είναι εκρηκτικός μηχανισμός.
Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στα γερμανικά ΜΜΕ: «Στις 8:30 π.μ., (9:30 π.μ. ώρα Ελλάδας) ένας υπάλληλος σιδηροδρόμων βρήκε ένα αντικείμενο στις γραμμές εδώ στο Τρόιχτλινγκεν, μπροστά από τον σιδηροδρομικό σταθμό. Το θεώρησε ύποπτο και το ανέφερε στην αστυνομία. Εξετάσαμε το αντικείμενο και το θεωρήσαμε επίσης ύποπτο - πιθανώς εκρηκτικό μηχανισμό. Συνεπώς, ειδικοί εξουδετέρωσης βομβών από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία βρίσκονται επί τόπου για να εξετάσουν το αντικείμενο πιο προσεκτικά».
Το Τρόιχτλινγκεν βρίσκεται στην περιοχή Βάισενμπουργκ-Γκίντσενχαουζεν (Βαυαρία). Η πόλη έχει περίπου 13.000 κατοίκους.
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.