Τραγωδία στη Λάρισα: Νεκρός 15χρονος που κατέρρευσε ξαφνικά

Όταν έφτασε η κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ στον 15χρονο, ο γιατρός της διαπίστωσε πως το παιδί δεν είχε τις αισθήσεις του

EKAB

Τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στην Καρίτσα του Δήμου Αγιάς, στη Λάρισα, όπου ένας 15χρονος έχασε τη ζωή του και κατέληξε. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΥΠΕ Λάρισας στις 21:05 χθες το βράδυ το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε για επείγον περιστατικό.

Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή τα ασθενοφόρα των Κεντρων Υγείας Αγιάς και Γόννων ήταν σε διακομιδή περιστατικών το ένα προς το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το άλλο προς Συκούριο, με αποτέλεσμα να σταλεί Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ από τη Λάρισα, η οποία αφίχθη στην Καρίτσα στις 21:50.

Σύμφωνα με τους διασώστες του ΕΚΑΒ η μονάδα παρέλαβε τον 15χρονο ο οποίος δεν είχε σφυγμό και δεν ανέπνεε ( κατηγορία R1).

Το περιστατικό αφίχθη στο νοσοκομειο Λάρισας στις 23:39, όπου βεβαιώθηκε ο θάνατός του.

Η ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον 15χρονο 

Λάρισα, 21 Σεπτεμβρίου 2026

Απαντώντας σε δημοσιεύματα  σχετικά με: «15χρονος έχασε τη ζωή του περιμένοντας ασθενοφόρο στην Καρίτσα του Δήμου Αγιάς..», θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής: τα Κέντρα Υγείας Αγιάς και Γόννων διαθέτουν ασθενοφόρα και πληρώματα και καλύπτουν την περιοχή 24 ώρες το 24ωρο.

Συγκεκριμένα, για το ανωτέρω τραγικό περιστατικό, χθες το βράδυ 20/9/2026 ειδοποιήθη το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ  21:05 για επείγον περιστατικό στην περιοχή της Καρίτσα (απόσταση Λάρισας - Κάρίτσας 55 λεπτά και Αγιάς - Καρίτσας 50 λεπτά και Γοννων – Καρίτσας 47 λεπτά) τα ασθενοφόρα των Κεντρων Υγείας Αγιάς και Γόννων τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ήταν σε διακομιδή περιστικών προς Π.Γ.Ν. Λάρισας το ένα και Συκούριο το άλλο, με αποτέλεσμα να σταλεί Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ από τη Λάρισα η οποία αφίχθη στην Καρίτσα 21:50 παρέλαβε το περιστατικό το οποίο δεν είχε σφυγμό και δεν ανέπνεε κατηγορία R1, σύμφωνα με τους διασώστες του ΕΚΑΒ.

Το περιστατικό αφίχθη στο Π.Γ.Ν. Λάρισας 23:39, όπου βεβαιώθηκε ο θάνατός του.

Τι δήλωσε ο Γιάννης Γούλας, προέδρος των εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας 

«Εχθές το απόγευμα 9:05 δεχθήκαμε κλήση για ένα περιστατικό στο χωριό Καρίτσα του νομού Λάρισας, για ένα παιδί 15 ετών το οποίο δεν έφερε τις αισθήσεις του. Αμέσως, την ίδια ώρα, διαβιβάστηκε, λόγω της σοβαρότητας, στην κινητή μονάδα της Λάρισας, για να μεταβεί στο σημείο. Τα ασθενοφόρα του τομέα Τεμπών και του τομέα Αγιάς την ίδια χρονική στιγμή διεκόμιζαν εξίσου επείγοντα περιστατικά από τον τομέα ευθύνης τους προς το εφημερεύον νοσοκομείο της Λάρισας», δήλωσε ο κ Γούλας. 

Πηγή: skai.gr
1 0 Bookmark

Απόρρητο