Τουρκικό drone πάνω από το Θρακικό Πέλαγος - Τι δείχνει η πορεία του

Σύμφωνα με το Flightradar24, το τουρκικό drone κινήθηκε στο βόρειο Αιγαίο και στο Θρακικό Πέλαγος, βόρεια και δυτικά της Ίμβρου, ενώ κινήθηκε και προς τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ίμβρου και Λήμνου

drone

Σε αντίθεση με αναφορές που έκαναν λόγο για πτήση τουρκικού drone στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, τα δεδομένα του Flightradar24 δείχνουν το DOGUS02 να κινείται πάνω από το Θρακικό Πέλαγος, νοτιοδυτικά της πόλης, σε ύψος περίπου 17.000 ποδών.

Σύμφωνα με την πορεία που εμφανίζεται στο Flightradar24, το τουρκικό drone κινήθηκε στο βόρειο Αιγαίο και στο Θρακικό Πέλαγος, βόρεια και δυτικά της Ίμβρου, ενώ κινήθηκε και προς τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ίμβρου και Λήμνου.

drone

Νωρίτερα υπήρξαν αναφορές ότι τουρκικό drone στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης προκάλεσε αναστάτωση στον εναέριο χώρο το πρωί της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τις προηγούμενες πληροφορίες το τουρκικό drone μπήκε στην τερματική περιοχή του αεροδρομίου Αλεξανδρούπολης, τον χώρο που ελέγχεται από τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου την ώρα μάλιστα που επιχειρούσε να απογειωθεί επιβατικό αεροσκάφος.

Δόθηκαν οδηγίες στην πολιτική πτήση για να διατηρηθεί ο ασφαλής διαχωρισμός των δυο αεροσκαφών. Το UAV συνοδευόταν συνεχώς από ζεύγος ελληνικών μαχητικών F-16 τα οποία σύμφωνα με τις διεθνείς πάγιες πρακτικές το αναγνώρισαν και το αναχαίτισαν.


 

Πηγή: skai.gr
0 0 Bookmark

Απόρρητο