Μητσοτάκης: Στον ελληνικό στόλο η φρεγάτα Belharra «Νέαρχος» – Έρχονται «Φορμίων» και «Θεμιστοκλής»

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα «σπουδαία στιγμή για το Πολεμικό μας Ναυτικό» και ημέρα υπερηφάνειας για την Ελλάδα

Νέαρχος

Την ένταξη της δεύτερης φρεγάτας τύπου Belharra, με την ονομασία «Νέαρχος», στον ελληνικό στόλο χαιρέτισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του, η ελληνική σημαία κυματίζει ήδη στον ιστό της νέας φρεγάτας, η οποία εντάσσεται στο Πολεμικό Ναυτικό μετά τον «Κίμωνα», ενισχύοντας, όπως σημείωσε, την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων και τη σταθερότητα στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα «σπουδαία στιγμή για το Πολεμικό μας Ναυτικό» και ημέρα υπερηφάνειας για την Ελλάδα, τονίζοντας ότι η απόκτηση των νέων φρεγατών αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου εξοπλιστικού προγράμματος, με στόχο την αμυντική θωράκιση της χώρας και την προστασία των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Παράλληλα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού που εκπαιδεύονται εντατικά, προκειμένου να στελεχώσουν τα νέα πλοία, ευχαριστώντας τις γυναίκες και τους άνδρες του Ναυτικού για την προσπάθειά τους.

Στην ανάρτησή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις δύο ακόμη φρεγάτες Belharra που αναμένεται να ενταχθούν στον ελληνικό στόλο.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε, σύντομα αναμένεται η υποδοχή της φρεγάτας «Φορμίων», ενώ η τέταρτη φρεγάτα, με την ονομασία «Θεμιστοκλής», προγραμματίζεται να παραδοθεί το 2028.

«Συνεχίζουμε, έτσι, να βαδίζουμε μπροστά. Με σιγουριά, συνέχεια και συνέπεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, κλείνοντας την ανάρτησή του με τις ευχές: «Καλοτάξιδος, λοιπόν ο “Νέαρχος” στις πάντα ελεύθερες και γαλανές θάλασσές μας».

Αναλυτικά η ανάρτηση Μητσοτάκη:

«Σήμερα είναι μία σπουδαία στιγμή για το Πολεμικό μας Ναυτικό και μία ακόμη ημέρα υπερηφάνειας για την πατρίδα: η γαλανόλευκη σημαία κυματίζει, ήδη, στον ιστό της φρεγάτας «Νέαρχος», της δεύτερης Belharra, που εντάσσεται στον εθνικό στόλο μετά τον «Κίμωνα». Διευρύνεται, έτσι, η αποτρεπτική ισχύς των Ενόπλων μας Δυνάμεων και ενισχύεται η σταθερότητα σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Πρόκειται για ένα επιπλέον βήμα από τα πολλά που περιλαμβάνει το εξοπλιστικό μας πρόγραμμα, καθιστώντας τη χώρα πιο ασφαλή από ποτέ. Ένα πρόγραμμα που γίνεται μέρος της ευρύτερης προσπάθειας της Πολιτείας να θωρακιστούν αμυντικά και διπλωματικά τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Με το κάθε ευρώ απ’ το υστέρημα των Ελληνίδων και των Ελλήνων να πιάνει τόπο και να φέρνει αποτέλεσμα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις γυναίκες και τους άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού, που εκπαιδεύονται εντατικά για να υπηρετήσουν στα νέα υπερσύγχρονα σκάφη μας. Γιατί ας μη ξεχνάμε, ότι ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε και δύο ακόμη φρεγάτες αυτού του τύπου: σύντομα τον «Φορμίωνα» και τον «Θεμιστοκλή» το 2028. Συνεχίζουμε, έτσι, να βαδίζουμε μπροστά. Με σιγουριά, συνέχεια και συνέπεια!

Καλοτάξιδος, λοιπόν ο «Νέαρχος» στις πάντα ελεύθερες και γαλανές θάλασσές μας».

Πηγή: skai.gr
1 0 Bookmark

Απόρρητο