Αγωνία για τους 2.500 εργαζομένους της Pizza Fan

Πίσω από τις κλειστές πόρτες των καταστημάτων βρίσκονται 2.500 άτομα, των οποίων οι δουλειές έχουν παγώσει μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση

Pizza Fan

Στη δίνη της υπόθεσης της οικονομικής απάτης σε βάρος του Δημοσίου βρίσκονται από χθες οι περίπου 2.500 εργαζόμενοι της εταιρείας Pizza Fan.

Η εταιρεία Φανάτικς Πίτσα ΕΠΕ αριθμεί πάνω από 100 καταστήματα σε όλη τη χώρα και μετρά περισσότερους από 2.000.000 ενεργούς πελάτες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Από χθες, όμως, η εταιρεία βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αξιωματικών του ελληνικού FBI για την υπόθεση του μη αποδοθέντος ΦΠΑ, που φαίνεται ότι στοίχισε στο ελληνικό δημόσιο περί τα 25 εκατ. ευρώ από το 2022 ως σήμερα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι παραγγελίες αυτή τη στιγμή έχουν παγώσει. Τα καταστήματα δεν δέχονται παραγγελίες ούτε ηλεκτρονικές, ούτε τηλεφωνικές, μέχρι νεωτέρας.

Πίσω από τις κλειστές πόρτες των καταστημάτων βρίσκονται 2.500 άτομα, των οποίων οι δουλειές έχουν παγώσει μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, προκαλώντας αγωνία στους ίδιους και στις οικογένειές τους.

Η απάτη είχε στηθεί με το κόλπο του κεράσματος: όταν ο πελάτης τηλεφωνούσε για να παραγγείλει, ενημέρωνε εάν θα εξοφλούσε με κάρτα ή με μετρητά. 

Στη δεύτερη περίπτωση, υπήρχε η δυνατότητα η παραγγελία να καταχωριστεί στο σύστημα ως «κέρασμα», παρότι ο πελάτης κατέβαλε το ποσό. 

Έτσι, μια κανονική πώληση εμφανιζόταν σαν να είχε γίνει δωρεάν προσφορά. 

Αυτό γινόταν με τη χρήση ειδικού λογισμικού και εκτιμάται πως οι παραγγελίες αυτές ήταν το 25% του τζίρου. 

Η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας ξεκίνησε τον Απρίλιο, έπειτα από ανώνυμη αλλά πολύ λεπτομερή καταγγελία, η οποία έκανε λόγο για αδήλωτους εργαζόμενους και πειραγμένες ταμειακές, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ. 

Ακολούθησε έρευνα και άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου, με πολύ ενδιαφέροντα ευρήματα. Αρχικά, διαπιστώθηκε ότι η έδρα της εταιρείας δεν ήταν στην Ελλάδα, αλλά στην Κύπρο και πως ο ιδιοκτήτης εμφανιζόταν ως απλός μισθωτός υπάλληλος της εταιρείας. 

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι με τη χρήση ενός ειδικού λογισμικού καταχώριζαν ως «κέρασμα» τη μία στις τέσσερις πίτσες.

Στη δικογραφία έχουν συμπεριληφθεί και θα διωχθούν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και φοροδιαφυγή και οι 91 διαχειριστές των υποκαταστημάτων της αλυσίδας καθώς συμμετείχαν στο κόλπο με το κέρασμα.

Πηγή: skai.gr
0 0 Bookmark

Απόρρητο