Η Τ. Ράλλη μιλά για το «Snow» στο «Rabbithole»

Μετά από έντεκα χρόνια δράσης, η θεατρική ομάδα «Νοσταλγία», απέκτησε τον δικό της χώρο που ονόμασε «Rabbithole», θυμίζοντας έτσι την «Κουνελότρυπα» από την «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων».

Ιδρυτική ομάδα, οι σκηνοθέτες Γιώργος Σίμωνας, Τώνια Ράλλη και ο συνθέτης Στάθης Νταφαλιάς, μεταμόρφωσαν το κτίριο της οδού Γερμανικού 20 στο Μεταξουργείο, που στέγαζε το «Θέατρο της Άνοιξης», όπου ζωηροί και ακούραστοι δημιουργούν ονειρεμένους κόσμους.

Στις 8, 9 και 10 Μαΐου θα παρουσιάσουν την επόμενη καλλιτεχνική παραγωγή του φθινοπώρου με τίτλο «Snow» που με αφορμή τα παραμύθια, τα σύμβολα και τις ερμηνείες τους, μιλά για τη Χιονάτη αλλά και τους αδερφούς Γκριμ και την ιστορία τους.

Η σκηνοθέτις Τώνια Ράλλη μιλά για όλα αυτά στη Μάνια Ζούση.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Το "Snow" ξεκίνησε να αναπτύσσεται το 2009, σε συνέχεια μιας πολύ ενδιαφέρουσας συζήτησης μεταξύ φίλων περί παραμυθιών και συμβόλων/ερμηνειών αυτών. Όλα βρήκαν την έναρξή τους στο πασίγνωστο παραμύθι της "Χιονάτης", το οποίο μας οδήγησε στους αδερφούς Γκριμ και τη δική τους ιστορία.

Σήμερα ξεκινάμε μια σειρά από ζωντανές εγκαταστάσεις - είδος στο οποίο δοκιμαζόμαστε πολύ τον τελευταίο χρόνο - οι οποίες θα μεταφέρουν το θεατή σε φανταστικά τοπία και ταυτόχρονα θα εξιστορούν τον αγώνα πραγματικών ανθρώπων για επιβίωση και διαφύλαξη της παράδοσής τους.

Η Νοσταλγία & ο Ιππόκαμπος θα μεταμορφώσουν το νέο τους σπίτι, το Rabbithole (http://rabbitholespace.blogspot.com), σε μια σειρά από εικόνες όπου ηθοποιοί και θεατές θα συναντηθούν και θα ανακαλύψουν μαζί τις κρυφές πτυχές του παραμυθιού της Χιονάτης, αλλά και της ίδιας της ζωής των αδερφών Γκριμ και των ανθρώπων που βοήθησαν στο τεράστιο έργο της συλλογής των παραμυθιών τους.

Το "Snow" μιλάει για την κλωστή από την οποία κρέμεται η ανθρώπινη ζωή, αλλά και για την υπέρβαση που κάνει κάθε ζωντανός οργανισμός, την απίστευτη δύναμη που αποκτά, στην προσπάθειά του να συνεχίσει να αναπνέει.

Το πρώτο μέρος θα παρουσιαστεί για τρεις μόνο παραστάσεις, οι οποίες θα λειτουργήσουν σαν pre-show event (προπαράσταση) του τελικού project το οποίο προορίζεται να ανέβει το Νοέμβριο του 2011.

Τα νέα του έργου θα αναρτούνται τακτικά στο http://grimmshow.blogspot.com.

Η ταυτότητα της παράστασης

ΕΡΓΟ: «SNOW»
ΕΙΔΟΣ ΘΕΑΜΑΤΟΣ: παράσταση - ζωντανή εγκατάσταση
ΣΥΛΛΗΨΗ - ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τώνια Ράλλη
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Δημιουργίας «Νοσταλγία»

ΗΘΟΠΟΙΟΙ/PERFORMERS
Εμμανουέλα Κορκή
Κωνσταντίνος Λιναρδάκης
Δημήτρης Παπαδάτος
Νάνσυ Παπαϊωάννου
Αντώνης Τανισκίδης
Τζωρτζίνα Τάτση

ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ: Γιώργος Σίμωνας, Αλέξανδρος Λόγγος
ΒΟΗΘΟΙ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΩΝ: Παναγιώτης Λογοθέτης, Τάσος Μαλλής, Δημήτρης Τσάλτας
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Τώνια Ράλλη
ΜΑΚΙΓΙΑΖ - ΕΙΔΙΚΑ ΕΦΕ: Αλέξανδρος Λόγγος
ΜΑΛΛΙΑ - ΚΟΜΜΩΣΕΙΣ: Μαίρη Μέγγουλη
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Γιώργος Σίμωνας
ΜΟΥΣΙΚΗ: Στάθης Νταφαλιάς
VIDEO - ΠΡΟΒΟΛΕΣ: Τώνια Ράλλη
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: [ΤΒΑ]
GRAPHIC DESIGN: Ελένη Γεωργακοπούλου
ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Γιώργος Σίμωνας, Τώνια Ράλλη
ΒΟΗΘΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Ομάδα "Ιπποκαμπος"

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: «RABBITHOLE» -Γερμανικού 20, Μεταξουργείο
Έναρξη παραστάσεων: Μάιος 2011 (πρώτη παρουσίαση/εγκατάσταση)
Γενική είσοδος: 8 ευρώ
Κρατήσεις: 210 5249903
Πηγή: skai.gr