Η Camila Cabello ρίχνει μια δυνατή γροθιά στο body shaming μέσα από ένα ηχηρό μήνυμα

Η Camila Cabello ρίχνει μια δυνατή γροθιά στο body shaming μέσα από ένα ηχηρό μήνυμα

Πριν λίγες μέρες, οι 24χρονη καλλιτέχνης Camila Cabello, ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Tik Tok, ένα βίντεο στο οποίο εκθείαζε τις ατέλειες του γυναικείου σώματος. Τις ατέλειες που πρέπει να μάθουμε να αγαπάμε και να νιώθουμε υπερήφανες γι’ αυτές. «Το να είσαι σε πόλεμο με το σώμα σου είναι τόσο ξεπερασμένο», τόνισε η Cabello, κι εμείς δεν θα μπορούσαμε να συμφωνούμε περισσότερο μαζί της.

«Απλώς έτρεχα στο πάρκο και δεν έδινα σημασία τριγύρω μου, προσπαθώντας να είμαι σε φόρμα, προσπαθώντας να διατηρηθώ υγιής. Και φοράω μια μπλούζα που δείχνει την κοιλιά μου και δεν ντράπηκα ούτε στιγμή, γιατί έτρεχα και υπήρχα σαν ένα κανονικό άτομο που δεν το σκεφτόταν συνέχεια. Τότε θυμήθηκα ότι το να είσαι σε πόλεμο με το σώμα σου είναι τόσο ξεπερασμένο. Είμαι ευγνώμων για αυτό το σώμα που με αφήνει να κάνω ό,τι πρέπει να κάνω. Είμαστε πραγματικές γυναίκες με καμπύλες και κυτταρίτιδα και ραγάδες και λίπος. Και πρέπει να είμαστε υπερήφανές γι’ αυτό».

Σε έναν κόσμο που καθημερινά βομβαρδίζεσαι από τα «πρότυπα» ομορφιάς, σε μια κοινωνία που σου έχει ριζώσει το αίσθημα της ανασφάλειας με τον ίδιο σου τον εαυτό, πρέπει να μάθεις να κλείνεις τα μάτια και τα αφτιά σου. Πρέπει να δημιουργήσεις ένα τείχος και να παρατηρείς την πραγματική ζωή. Κυτταρίτιδα, ραγάδες, σπυράκια, πόροι, ρυτίδες, κάθε όμορφη πινελιά του σώματός σου, είναι αυτό που σε κάνει ξεχωριστή. Γιατί είσαι ξεχωριστή. Όλες οι γυναίκες είμαστε τόσο ξεχωριστές. Οποιαδήποτε ατέλεια κι αν έχουμε, πρέπει να μάθουμε να την αγαπάμε. Πρέπει να μάθουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας. Αυτό είναι η ευτυχία. Πώς μπορείς να ζήσεις ευτυχισμένη αν είσαι σε έναν διαρκή πόλεμο με τον ίδιο σου το σώμα; Με το σώμα που σε αγκαλιάζει, που σε βοηθάει να ζήσεις και να γίνεις όλα όσα ονειρεύεσαι; Πώς μπορείς να είσαι ευτυχισμένη, αν κάθε φορά που κοιτάζεσαι στον καθρέφτη αντί να λες «ΕΙΜΑΙ Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ», ψάχνεις πάντα να δεις αν πάχυνες ή αν έβγαλες σπυράκια;

Ό,τι σε ενοχλεί θα το αλλάζεις μόνο για ‘σένα.

Αν εσύ νιώθεις την ανάγκη να αλλάξεις κάτι στο σώμα σου θα το κάνεις επειδή το θέλεις εσύ και όχι επειδή στο επιβάλλει η κοινωνία. Ακόμη και αν θέλεις να αλλάξεις κάτι πάνω σου, πρέπει πρώτα να το αγαπήσεις. Να συμφιλιωθείς μαζί του. Πρέπει να σκεφτείς γιατί σε ενοχλεί τόσο. Σε ενοχλεί πραγματικά ή σε ενοχλεί επειδή δεν αρέσει στους άλλους; Επειδή δεν είναι αυτό που ο κόσμος θεωρεί «αποδεκτό»; Και τι πάει να πει «αποδεκτό» τέλος πάντων; Ποιος θα κρίνει τι είναι αποδεκτό και τι δεν είναι; Δεν είναι αποδεκτή η κυτταρίτιδα και οι ραγάδες, αλλά είναι αποδεκτή η ανασφάλεια που μας δημιουργούν;

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι εσύ ορίζεις την ευτυχία σου και το μυστικό της ευτυχίας είναι μόνο ένα: Αγάπησε τον εαυτό σου.

Διαβάστε Ακόμη

7 beach bars κοντά στην Αθήνα για να ξεφύγεις εύκολα από τη βαρετή καθημερινότητα

Πες ναι σε πρώτα ραντεβού με περπάτημα ή τρέξιμο

Πηγή: Savoirville