Γουίλ Σμίθ: Ο πατέρας μου με κακοποιούσε, χτυπούσε με μανία τη μητέρα μου στο κεφάλι

Συγκλονίζει ο αγαπημένος ηθοποιός Γουίλ Σμίθ περιγράφοντας την κακοποίηση που υπέστη τόσο εκεόνος ως παιδί όσο και η μητέρα του, από τον βίαιο πατέρα του.

Ο 53χρονος ηθοποιός με αφορμή το βιβλίο του που θα κυκλοφορήσει στις 9 Νοεμβρίου, ανακαλεί τη στιγμή που καθόρισε «το ποιος είναι σήμερα» και αποκαλύπτει πως όταν ήταν 9 χρονών είδε τον πατέρα του να χτυπάει μανιωδώς την μητέρα του στο κεφάλι.

Πέρα από την μητέρα του, όμως, ο πατέρας του κακοποιούσε ουσιαστικά και τον ίδιο. Όπως αποκαλύπτει στο βιβλίο του, «Ο πατέρας μου με βασάνιζε. Και παράλληλα, ήταν ένας από τους πιο υπέροχους άνδρες που γνωρίζω... Ήταν μία από τις μεγαλύτερες ευλογίες στη ζωή μου και επίσης μία από τις μεγαλύτερες πηγές πόνου».

Όπως αναφέρει ο ηθοποιός, η κωμική του φύση εν μέρη οφείλεται στην κακοποίηση, στην οποία υπήρξε μάρτυρας όταν ήταν παιδί, καθώς λειτούργησε ως μηχανισμός άμυνας. «Η κωμωδία εξουδετερώνει την αρνητικότητα. Είναι απίθανο να έχεις μέσα σου θυμό, μίσος ή βία εάν περιστοίχιζεσαι από πράγματα που σου προκαλούν γέλιο», αναφέρει ο ίδιος.

Πηγή: USA TODAY