Γεραπετρίτης- ΣΚΑΪ 100.3: Η επιτροπή εμβολιασμού συνεδριάζει για την επίσπευση της τρίτης δόσης

Τις επόμενες ώρες θα συνεδριάσει η επιτροπή εμβολιασμού για να εγκρίνει την επίσπευση της τρίτης αναμνηστικής δόσης του εμβολίου για τον κορωνοιό στους 4 μήνες, δήλωσε στον ΣΚΑΙ 100.3, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Παράλληλα ο κ Γεραπετρίτης ανέφερε οτι παραμένει στο τραπέζι το θέμα της επέκτασης της υποχρωτικότητας του εμβολισμού ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας και της μετάλλαξης όμικρον.

Ο υπουργός τόνισε οτι στην αναμνηστική δόση έτσι και στην υποχρεωτικότητα η Ελλάδα ήταν απο τις πρώτες χώρες που κινήθηκαν γρήγορα στην Ευρωπαική Ένωση.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Επικρατείας ο υποχρεωτικός εμβολιασμός έρχεται στον κατάλληλο χρόνο και έπρεπε πρώτα η πολιτεία να εχει εξαντλήσει όλα τα δυνατά ηπιότερα μέσα.

Προσωπικό ασφαλείας

Ο νέος νόμος για το προσωπικό ασφαλείας κατα την διάρκεια απεργιών θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα καθως τηρήθηκαν ολα τα χρονοδιαγράμματα που προέβλεπε ο νόμος που ψηφίστηκε το καλοκαίρι δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης με αφορμή τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν τις τελευταίες μέρες στο λιμάνι του Πειραιά.

Πηγή: skai.gr