Γεωργιάδης για τη διαφωνία του ΠΑΣΟΚ στο 25ευρο: Νιώθω λίγο Στουρνάρας...

Στην αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στο εισιτήριο νοσηλείας των 25 ευρώ, που θα πρέπει να πληρώνουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, απάντησε μέσω του ΣΚΑΪ LIVE ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, παρομοιάζοντας τον εαυτό του με τον υπουργό Οικονομικών.

«Αισθάνομαι λίγο Στουρνάρας... Το έχουμε ψηφίσει το μέτρο από τη Βουλή των Ελλήνων το Νοέμβριο του 2012, και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ· και εγώ το ψήφισα. Σέβομαι τις ευαισθησίες του ΠΑΣΟΚ, αλλά το 25ευρο αποτελεί είδος κοινωνικής μεταβίβασης για να παρέχονται υπηρεσίες υγείας στους απόρους» είπε. 

«Κάπου τελειώνει και το πρωτογενές πλεόνασμα δεν μπορούμε να το δίνουμε και για το ρεύμα και για τους απόρους και για τα πάντα, δεν είναι άπειρο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι από το εισιτήριο «έχουμε εξαιρέσει κάποιους ανθρώπους όπως τους χρονίως πάσχοντες τους απόρους, τα ΑΜΕΑ με 80% αναπηρίας, τους στρατιωτικούς, τους φυλακισμένους κλπ.»

«Όσοι άνεργοι έχουν περιουσία πληρώνουν το 25ευρο και πηγαίνει στη φορολογική τους δήλωση» εξήγησε.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε επίσης ότι υπέγραψε σήμερα Πέμπτη τη διευκρινιστική εγκύκλιο (ΕΔΩ) με την οποία προβλέπεται χρέωση με 1 ευρώ ανά συνταγή, και από τις 8 Ιανουαρίου το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή. «Πρόκειται για χρέωση 1 ευρώ ανά συνταγή, και όχι ανά φάρμακο» διευκρίνισε.

Όσον αφορά τους γιατρού του ΕΟΠΥΥ, ανέφερε ότι την άλλη εβδομάδα ξεκινάει η διαδικασία διαθεσιμότητας και κινητικότητας. Υπενθυμίζεται ότι οι γιατροί του Οργανισμού συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους έως τις 10 Ιανουαρίου.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ