εθνική οδός

Κακοκαιρία Barbara: Άνοιξαν Εθνική και Αττική Οδός και για τα βαρέα οχήματα

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, αυτή την στιγμή παρατηρείται ύφεση των φαινομένων και οι δρόμοι δόθηκαν στην κυκλοφορία. Ωστόσο, η εικόνα μπορεί να αλλάξει αργότερα

Κλείσιμο

Φωτισμός & κατανάλωση ενέργειας. Πόσο ‘’smart’’ φωτισμό έχετε;

Η εξοικονόμηση ενέργειας για περιβαντολλογικούς   αλλά και οικονομικούς λόγους είναι ανάγκη και ζητούμενο των περισσότερων ανθρώπων. 

Η ηλεκτρική ενέργεια για φωτισμό παράγεται από την κατανάλωση 7,2% των παγκόσμιων πρωτογενών ενεργειακών πόρων του ανεπτυγμένου κόσμου (στοιχεία του 2011) και προκαλεί την εκπομπή 430 δισεκατομμυρίων κιλών διοξειδίου του άνθρακα κάθε χρόνο.

Η μετάβαση σε ενεργειακά αποδοτικό φωτισμό είναι ένας από τους ταχύτερους τρόπους για να μειωθεί ο λογαριασμός αλλά και μία επιπλέον συμβολή στο συνολικό  οικολογικό αποτύπωμα μας.

Ο τύπος λαμπτήρων που χρησιμοποιούμε, το σύνολο των καθημερινών μας συνηθειών όπως πόσο συχνά ξεχνάμε τα φώτα ανοιχτά, πόσο καλά έχουμε σχεδιάσει το φωτισμό στο σπίτι κτλ , αθροίζουν σε ένα λογαριασμό ενέργειας που θα μπορούσε να μειωθεί με μικρές αλλαγές.

Ενδεικτικά σημειώνουμε άν αντικαταστήσουμε τους λαμπτήρες πυρακτώσεως με λαμπτήρες εξοικονόμησης, έστω αυτούς που χρησιμοποιούμε περισσότερο , τότε  η εξοικονόμηση μπορεί να αγγίξει το 87%!
Οι λαμπτήρες πυρακτώσεων έχουν υψηλή κατανάλωση ρεύματος, χαμηλή απόδοση φωτισμού και το καλοκαίρι αυξάνουν τη θερμοκρασία του δωματίου.
Θέλεις να ξέρεις πόσα χρήματα θα κερδίζεις με κάθε αλλαγή λαμπτήρα; Μπες στο Lightbulbs Comparison της ZeniΘ και μάθε!