Ωμή παρέμβαση Ερντογάν και για τις ελληνικές εκλογές - Οι επιτυχίες Μητσοτάκη δεν τον αφήνουν να ησυχάσει, απαντά η Αθήνα

Μητσοτάκης με Ερντογάν

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις από τον Τούρκο πρόεδρο - Ζήτησε από τον ελληνικό λαό να δώσει μήνυμα και μάθημα μέσω των εκλογών στους κυβερνώντες - Άμεση η αντίδραση της Αθήνας - Εκ νέου απειλές για «καταστροφή» από τον Ερντογάν

Σε άλλο επίπεδο «ανέβασε» την προκλητική του ρητορική εναντίον της Ελλάδας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος δεν δίστασε να παρέμβη με ωμό τρόπο ακόμη και τις επικείμενες εκλογές που θα διεξαχθούν στην Ελλάδα μέσα στο επόμενο διάστημα. Κάλεσε τον ελληνικό λαό να «δώσει ένα μάθημα, μέσω της δημοκρατικής οδού, στους κυβερνώντες», εννοώντας βεβαίως την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς «τρέχουν πίσω από περιπέτειες που θα φέρουν ένα καταστροφικό τέλος για τον ελληνικό λαό».

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: 

«Είναι μια πραγματικότητα ότι ο γείτονας μας στο Αιγαίο πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο μαζί μας. Γι αυτό στους στρατηγικούς υπολογισμούς της Τουρκίας έχει την θέση που του αναλογεί. Ελπίζω ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει το μήνυμα και το μάθημα μέσω της δημοκρατικής οδού, στους κυβερνώντες του που τρέχουν πίσω από περιπέτειες οι οποίες θα φέρουν ένα καταστροφικό τέλος για τον ελληνικό λαό».

Κυβερνητικές πηγές σχολίασαν ότι πρόκειται για ωμή παρέμβαση του Τούρκου προέδρου στα εσωτερικά της χώρας, καθώς στην ουσία, ο Ερντογάν ζητεί από τον ελληνικό λαό να καταψηφίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να αναδείξει άλλον πρωθυπουργό για τα επόμενα χρόνια.

Οι δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν περιορίστηκαν μόνο στις ελληνικές εκλογές, Επιστρατεύοντας την ίδια εμπρηστική ρητορική απέναντι στην Ελλάδα, προκάλεσε την επίσημη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία ήρθε δια στόματος του Γιάννη Οικονόμου. 

Πιο αναλυτικά η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου: 

«Η συνεχής ισχυροποίηση της Ελλάδας -στρατιωτικά, διπλωματικά και οικονομικά- στεναχωρεί τον κ. Ερντογάν και τον οδηγεί σε δηλώσεις που υπερβαίνουν τα εσκαμμένα. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν την ιστορική παιδεία και τον πατριωτισμό που επιβάλλεται ώστε να κρατούν ερμητικά κλειστά τα αυτιά τους στις παραινέσεις όσων επιβουλεύονται την Πατρίδα τους.

Είναι προφανέστατο ότι οι επιτυχίες του Πρωθυπουργού και η ενδυνάμωση της Ελλάδας δεν αφήνουν τον κ. Ερντογάν να ησυχάσει. Αν και ο ίδιος θα προτιμούσε μια Ελλάδα αδύναμη, εμείς κάνουμε και θα κάνουμε ανυποχώρητα όσα προάγουν τα εθνικά μας δίκαια. Εξάλλου, ο πραγματικά ισχυρός δεν έχει ανάγκη να το διαλαλεί κάθε τρεις και λίγο».

Τριπλή επίθεση από τον Τούρκο πρόεδρο

Με τριπλή επίθεση στον πρωθυπουργό, αλλά και την κυβέρνηση, καθώς και «προειδοποιήσεις» ότι μπορεί να έρθει «ένα καταστροφικό τέλος» για τον ελληνικό λαό επανήλθε μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στην προκλητική του ρητορική ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Σκάι, Μανώλης Κωστίδης.

Μιλώντας σε στρατιωτική ακαδημία, και αφού είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του σύμφωνα με τις οποίες «δεν είναι μέλημα της Τουρκίας πόλεμος με την Ελλάδα», καθώς και επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Τούρκος Πρόεδρος επανέλαβε τις αιτιάσεις περί παραβιάσεων του εναέριου χώρου της Τουρκίας από τη χώρα μας και πρότεινε να λάβει η Ελλάδα «ένα μάθημα τόσο από τις εξελίξεις στην περιοχή μας όσο και από τα γεγονότα πριν από ένα αιώνα».

Ειδικότερα, ο Ερντογάν είπε, αναφερόμενος στην Ελλάδα: «Σε όσους μας επιτίθενται μας συνέχεια στον εναέριο χώρο μας, δίνουμε το απαραίτητο  μάθημα εκεί που πρέπει κυρίως με την πολεμική μας αεροπορία κ θα συνεχίσουμε να το κάνουμε  Kανείς δεν πρέπει να έχει καμία αμφιβολία ότι θα προστατεύσουμε τα χερσαία, θαλάσσια και εναέρια σύνορά μας στη Δύση, χωρίς να κάνουμε την παραμικρή παραχώρηση στα δικαιώματά μας στο Αιγαίο και αξιοποιώντας πλήρως τις ευκαιρίες που μας δίνουν οι διεθνείς συμφωνίες».

Συνέχισε με παραινέσεις και «προειδοποιήσεις», λέγοντας ότι «αντί να λύσουν τις μεταξύ μας διαφορές με διάλογο και διαπραγμάτευση, κρύβονται κάτω από τις φούστες άλλων και συνιστούμε στην διοίκηση της Ελλάδας η οποία προσπαθεί να πουλήσει νταηλίκι , να πάρει ένα μάθημα τόσο από τις εξελίξεις στην περιοχή μας όσο και από τα γεγονότα πριν από ένα αιώνα».

Ο Ενρτογάν κατέληξε, καλώντας μάλιστα, τους Έλληνες να καταψηφίσουν την κυβέρνηση, λέγοντας: «Είναι μια πραγματικότητα ότι ο γείτονας μας στο Αιγαίο πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο μαζί μας. Γι αυτό στους στρατηγικούς υπολογισμούς της Τουρκίας έχει την θέση που του αναλογεί. Ελπίζω ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει το μήνυμα και το μάθημα μέσω της δημοκρατικής οδού, στους κυβερνώντες του που τρέχουν πίσω από περιπέτειες οι οποίες θα φέρουν ένα καταστροφικό τέλος για τον ελληνικό λαό». 

Πηγή: skai.gr