Σοβαρά προβλήματα συνδεσιμότητας αντιμετώπισαν ανήμερα των Χριστουγέννων εκατομμύρια χρήστες των δικτύων της Microsoft και της Sony για τις κονσόλες Xbox και PlayStation, με την ομάδα χάκερ Lizard Squad να αναλαμβάνει την ευθύνη.

Η ομάδα δεν αποκάλυψε τα κίνητρα πίσω από την επίθεση, όμως διεμήνυσε μέσω Twitter πως θα σταματήσει να «χτυπά» τις υπηρεσίες της Microsoft και της Sony εφόσον χρήστες δώσουν δημοσιότητα στις ενέργειές της κάνοντας retweet τις αναρτήσεις της.

Το περιστατικό έρχεται λίγες ημέρες αφότου η διαφορετική ομάδα χάκερ Guardians of Peace χτύπησε τα συστήματα της Sony, εκθέτοντας πολλά εσωτερικά έγγραφα της εταιρείας.

Η πολύκροτη κυβερνο-επίθεση, την οποία οι ΗΠΑ έχουν αποδώσει στη Βόρεια Κορέα, πιστεύεται πως συνδέεται με την κωμική ταινία «The Interview», η οποία πραγματεύεται σχέδιο δολοφονίας του ηγέτη του Βορρά, Κιμ Γιόνγκ-ουν.

Έως τώρα δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση από την πλευρά της Microsoft ή της Sony, ούτε υπάρχουν πληροφορίες για έκθεση εσωτερικών εγγράφων από τη νέα κυβερνο-επίθεση.

Πηγή: skai.gr