Σε λειτουργία θα τεθεί εκ νέου το σύστημά του PlayStation Network ο ιαπωνικός όμιλος Sony, μετά την κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε πρόσφατα.

Ο όμιλος τόνισε ότι στην «παρούσα φάση ουδεμία απόδειξη έχει» ότι κατά την κυβερνοεπίθεση εκλάπησαν αριθμοί τραπεζικών λογαριασμών των χρηστών του δικτύου του, χωρίς ωστόσο να το αποκλείει.

Ανώτεροι υπάλληλοι της Sony, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής του συγκεκριμένου συστήματος, ζήτησαν συγγνώμη από τους περίπου 77 εκατομμύρια χρήστες, τα στοιχεία των οποίων υπεκλάπησαν μετά την εισβολή χάκερ.

Η Sony Computer Entertainment και η Sony Network Entertainment International σύντομα θα αποκαταστήσουν «σταδιακά και ανά περιοχή» το δίκτυο PlayStation και την υπηρεσία Qriocity, αρχίζοντας να θέτουν σε επαναλειτουργία τις υπηρεσίες παιχνιδιών, μουσικής και βίντεο», διευκρίνισε ο ιαπωνικός κολοσσός.

Ο όμιλος ανακοίνωσε επίσης «μέτρα για τη βελτίωση της ασφάλειας του δικτύου του και ένα πρόγραμμα ευχαρίστησης των πελατών του για την υπομονή και την εμπιστοσύνη τους» στη Sony.

Ο όμιλος ανέστειλε στις 20 Απριλίου το σύστημά του PlayStation Network, που συνδέει τις κονσόλες παιχνιδιών του με το ίντερνετ, μετά την κλοπή από χάκερ προσωπικών δεδομένων των χρηστών, κωδικών πρόσβασης, στοιχείων ταυτότητας (ονόματα, διευθύνσεις, ημερομηνίες γέννησης), διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πιθανώς αριθμούς πιστωτικών καρτών.

Η Sony διέκοψε κατά συνέπεια και τη μουσική της υπηρεσία Qriocity, μετά την επίθεση αυτή κατά της διαδραστικής πύλης που συνδέει το PlayStation 3 (PS3) με παιχνίδια ή ταινίες. Πρόκειται για μια από τις σοβαρότερες και μεγαλύτερου εύρους παραβιάσεις ασφάλειας στο διαδίκτυο, «καταστροφική από πλευράς δημοσίων σχέσεων» για την εταιρία.

Το PlayStation Network που διατέθηκε στη αγορά το Νοέμβριο του 2006 έχει 75 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες σε όλο τον κόσμο. Επιτρέπει στους χρήστες της κονσόλας παιχνιδιού την περιήγηση από τη μια άκρη του πλανήτη στην άλλη και την αγορά παιχνιδιών, ταινιών και μουσικής μέσω του Διαδικτύου.

Πηγή: skai.gr