Έντονες αντιδράσεις για το εισιτήριο των 25 ευρώ στα νοσοκομεία

Την αντίθεσή τους για το εισιτήριο των 25 ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία εκφράζουν οι γιατροί και το προσωπικό των νοσοκομείων.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών επισημαίνει ότι η πλειονότητα των ασθενών, οι οποίοι αδυνατούν να το πληρώσουν, εξωθείται «σε «αναγκαστική» αποφυγή της νοσηλείας και ζητά την κατάργηση ή την αναστολή εφαρμογής της επίμαχης διάταξης.

Για καταστροφικό μετρό κάνει λόγο η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, σημειώνοντας ότι θα κάνει την πρόσβαση των πολιτών στα Νοσοκομεία ακόμη πιο δύσκολη. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Ομοσπονδία των Εργαζόμενων στα Νοσοκομεία.

Όσον αφορά τις πολιτικές αντιδράσεις, για νέα χαράτσια στην υγεία έκαναν λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκτιμούν ότι ο υπουργός Υγείας «ολοκληρώνει το καταστροφικό του έργο» στην υγεία επιβάλλοντας τα 25 ευρώ για νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία.

Με αφορμή την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στο εισιτήριο νοσηλείας ο υπουργός Υγείας δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι “το έχουμε ψηφίσει το μέτρο από τη Βουλή των Ελλήνων το Νοέμβριο του 2012, και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ· και εγώ το ψήφισα. Σέβομαι τις ευαισθησίες του ΠΑΣΟΚ, αλλά το 25ευρο αποτελεί είδος κοινωνικής μεταβίβασης για να παρέχονται υπηρεσίες υγείας στους απόρους".

Η δήλωση Γεωργιάδη προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, με την Χαριλάου Τρικούπη να υψώνει τους τόνους αναφέροντας ότι δεν δέχεται μαθήματα συνέπειας. 
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ