Δήμος Νεάπολης- Συκεών: 55 τα κρούσματα στο 10ο Δημοτικό- Υπάρχουν και σε άλλα σχολεία λέει ο Αντιδήμαρχος

Στα 55 ανήλθαν, με άλλους τέσσερις μαθητές να καταγράφονται θετικοί στον κορωνοιό, τα κρούσματα στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης, όπου έκλεισαν δυο τμήματα.

Υπό στενή παρακολούθηση από τη δημοτική Αρχή βρίσκεται το σύνολο των σχολικών μονάδων του δήμου Νεάπολης-Συκεών για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19, με αυξανόμενη την προσοχή λόγω της αύξησης των κρουσμάτων που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες σε Δημοτικό Σχολείο και είχε ως αποτέλεσμα την αναστολή της λειτουργίας δύο τμημάτων.

Στο ΕΠΑΛ Νεάπολης τα κρούσματα ανέρχονται στους τέσσερις μαθητές με τα δύο νέα που καταγράφηκαν σήμερα. Υπενθυμίζεται ότι χθες, Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021, με πρωτοβουλία της διεύθυνσης του ΕΠΑΛ Νεάπολης, μεγάλος αριθμός μαθητών υποβλήθηκε σε προληπτικό έλεγχο (rapid test) που διενεργούνταν από Κινητή Ομάδα Υγείας του ΕΟΔΥ στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης. Συνολικά έγιναν 187 rapid tests, από τα οποία τα 11 ήταν θετικά και αφορούσαν οκτώ άνδρες και τρεις γυναίκες με μέση ηλικία τα 16 έτη.

Όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης, διάσπαρτα κρούσματα υπάρχουν και σε άλλα σχολεία «χωρίς ωστόσο η κατάσταση να εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία που να μας οδηγεί στο κλείσιμο τμημάτων».

Σημειώνεται ότι τα στελέχη της Διεύθυνσης Παιδείας βρίσκονται καθημερινά σε συχνή επικοινωνία με τις διευθύνσεις των σχολείων για την καταγραφή της κατάστασης και την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.

«Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας, ο κορωνοϊός με τις μεταλλάξεις του συνεχίζει να αποτελεί μεγάλη απειλή για την κοινωνία, και ιδιαίτερα για τις νεαρές ηλικίες και τα παιδιά.

Η προσοχή μας το τελευταίο διάστημα είναι ιδιαίτερα στραμμένη στις σχολικές μονάδες, όπου καθημερινά καταγράφονται νέα κρούσματα. Ο δήμος μας βρίσκεται στο πλευρό των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους φροντίζοντας για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Γενικά η κατάσταση παραμένει σοβαρή και οφείλουμε οι πάντες να επιδείξουμε στάση ευθύνης τηρώντας με αυστηρότητα τους κανόνες και τα μέτρα υγιεινής και προστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας.

Δεν εφησυχάζουμε και προσέχουμε», δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Ταυτόχρονα, ο δήμαρχος καλεί την Πολιτεία και το υπ. Παιδείας να προχωρήσουν άμεσα στην κάλυψη όλων των σχολείων με καθημερινά rapid test από Κ.ΟΜ.Υ. του ΕΟΔΥ, όπως επίσης καλεί «τους συμπολίτες μας να αγνοήσουν τις φωνές ακραίων και σκοταδιστικών στοιχείων και να προχωρήσουν σε εμβολιασμό για να ενισχυθεί γρηγορότερα το τείχος της ανοσίας και προστασίας από τον κορωνοϊό».

Πηγή: skai.gr