Κατάθεση στο πλαίσιο της επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης που ζήτησε η εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας έδωσε χτες ο δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, σχετικά με τις καταγγελίες που έκανε στον ΣΚΑΙ, ότι κυκλοφορούν πολίτες στους οποίους έχουν δοθεί οδηγίες να παραμένουν σε κατ΄ οίκον περιορισμό και να αποφεύγουν τις επαφές, λόγω κορωνοϊού.

Μιλώντας σήμερα (10/3) στην εκπομπή Σήμερα εξήγησε πως στην εισαγγελία ανέφερε το φαινόμενο αυτό το οποίο το τεκμηριώνει με βάση τις καταγγελίες των συμπολιτών του και τηλεφωνικές και δια ζώσης και με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν και απο τους διπλανούς δήμους. «Η Γαστούνη για παράδειγμα έβγαλε δελτίο τύπου στο οποίο κατήγγειλε και εκείνη το συγκεκριμένο φαινόμενο». 

Επιπλέον όπως επισημαίνει «Τόνισα και την ανυπαρξία κάποια αρχής η οποία να είναι υπεύθυνη για την τήρηση της καραντίνας. Η απομόνωση των κρουσμάτων και των ύποπτων ασθενών είναι ο πιο χαρακτηριστικός κρίκος στην αλυσίδα της μετάδοσης». 

Όπως ο ίδιος εξηγεί «στόχος μας είναι να προστατεύσουμε την υγεία και όχι ο ρατσισμός καθώς και οι πολίτες να έχουν περισσότερη υπευθυνότητα» προσθέτοντας ξέρω πολυ καλά ως γιατρός πόσο σημαντικό είναι να τηρήσουμε αυτά τα μέτρα».

Αναφορικά με το αριθμό των καταγγελιών όπως ο ίδιος αναφέρει «ακόμη και για 10 - 15 περιπτώσεις όπως είναι το μέγεθος του Πύργου ο αριθμός αυτός επιδημιολογικά είναι πολύ σημαντικός με βάση την ευκολία μετάδοσης του ιού.   

Παράλληλα, σημείωσε πως «στα νοσοκομεία δεν υπάρχει στεγανοποίηση των περιστατικών - υπάρχει μια κίνηση των ύποπτων ασθενών».

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις