Αποφυλακίστηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης - Η εισαγγελία εξετάζει το ενδεχόμενο να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης

 Δημήτρης Λιγνάδης

«Ενάμισι χρόνο έπαιζαν μπάλα μόνοι τους. Τώρα δικαιούμαι να μιλήσω εγώ», ήταν τα πρώτα λόγια του ηθοποιού και σκηνοθέτη μετά την αποφυλάκισή του 

Ρεπορτάζ: Μάκης Συνοδινός

Βγήκε σήμερα το μεσημέρι ο Δημήτρης Λιγνάδης από τη φυλακή, αφότου πλήρωσε την εγγύηση των 30.000 ευρώ που όρισε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

«Ποτέ δεν πίστευα ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα παρασυρθεί όπως και δεν παρασύρθηκε. Ίσως να παρασύρθηκε μέρος της κοινής γνώμης. 1,5 χρόνο έπαιζαν μπάλα μόνοι τους. Τώρα δικαιούμαι να μιλήσω κι εγώ. Θα δικαιωθώ στο Εφετείο», ήταν τα πρώτα λόγια του ηθοποιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Εφετών εξετάζει το ενδεχόμενο να ασκήσει έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου για τον ηθοποιό.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών για βιασμό δύο ανηλίκων αγοριών το 2015. Το δικαστήριο χθες μετά την καταδίκη του 58χρονου καλλιτέχνη αποφάσισε με πλειοψηφία 4 προς 3 ότι στο πρόσωπο του Δημήτρη Λιγνάδη πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης του, με την επιβολή περιοριστικών όρων και χρηματικής εγγύησης. Η μειοψηφία του δικαστηρίου, δύο ένορκοι και μία δικαστής, έκρινε ότι δεν πρέπει να χορηγηθεί στον καλλιτέχνη αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.

Λιγνάδης

λιγναδης

λιγναδης

Πηγή: skai.gr