Αντιδήμαρχος Μαριούπολης: Fake news τα περί ύστατης μάχης από το ουκρανικό Πολεμικό Ναυτικό

Διαψεύδει ο αντιδήμαρχος Μαριούπολης υποτιθέμενη ανάρτηση των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων στις οποίες γίνεται λόγος για «Πιθανή η ύστατη μάχη στη Μαριούπολη».
Ο Αντιδήμαρχος Μαριούπολης διαψεύδει την ανάρτηση που υποτίθεται πως έγραψε το ουκρανικό Πολεμικό Ναυτικό, τονίζοντας ότι αντιθέτως οι μάχες θα συνεχιστούν.

«Σήμερα θα είναι πιθανόν η ύστατη μάχη, επειδή τα πυρομαχικά μας εξαντλούνται. Θα σημάνει το θάνατο για μερικούς από εμάς και την αιχμαλωσία για τους άλλους. Αργοπεθαίνουμε» έγραφε η υποτιθέμενη ανάρτηση.

Eντωμεταξύ, οπτικό υλικό από την επίθεση και τον βομβαρδισμό ρωσικής φάλαγγας με τανκς στην περιοχή του Ντονέτσκ έδωσε στη δημοσιότητα ο ουκρανικός στρατός.

Η 54η μηχανοκίνητη μεραρχία του ουκρανικού στρατού έστησε ενέδρα και επιτέθηκε στο κονβόι με τα ρωσικά τανκς, προκαλώντας σημαντικές απώλειες.

Το βίντεο κατέγραψε drone των ουκρανικών δυνάμεων: 

Οι ρωσικές δυνάμεις αποιχώρησαν από την περιοχή του Κιέβου και του Τσερνίχιβ, επικεντρώνοντας στην εξουδετέρωση των ουκρανικών δυνάμεων στο Ντονμπάς και στην κατάληψη της Ανατολικής Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τους Ουκρανούς, καταστράφηκαν ολοσχερώς δύο ρωσικά τεθωρακισμένα και πολλά ακόμα υπέστησαν ζημιές και τυλίχτηκαν στις φλόγες.

Πηγή: skai.gr