Μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα μας , μπορούν να συνεισφέρουν στην μείωση της κατανάλωσης ενέργειας με αποτέλεσμα να έχουμε μειώσεις στον λογαριασμό ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και βελτίωση του οικολογικού μας αποτυπώματος .
Όταν αναφερόμαστε στα τρόφιμα , η σωστή απόψυξη είναι σημαντική τόσο για την ποιότητα των τροφίμων, όσο και για την κατανάλωση ενέργειας.
Σύμφωνα με τη Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, τα κατεψυγμένα κρέατα καλό είναι να αποψύχονται όσο το δυνατόν πιο ομαλά και αυτό συμβαίνει αφήνοντας τα στο ψυγείο από την προηγούμενη μέρα. Η απόψυξη στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε ζεστό νερό όσο κι αν βιαζόμαστε δεν ενδείκνυται καθώς το κρέας «ζεσταίνεται» αρκετά και αυτό επηρεάζει την ποιότητα και την γεύση του.
Σε νερό αποψύχουμε μόνο προϊόντα που το νερό ήταν το φυσικό τους περιβάλλον, για παράδειγμα τα ψάρια.
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.