Κορωνοϊός: Να (μη) γίνουμε Ευρώπη! Οι πίνακες που δείχνουν ότι είμαστε σε καλύτερη μοίρα

Να (μη) γίνουμε Ευρώπη σε ό,τι αφορά την πανδημία του COVID-19 θα πρέπει να είναι ο στόχος των Ελλήνων όπως προκύπτει και από τους πίνακες που παρουσίασε την Πέμπτη η κυβέρνηση...

«Παρά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες εβδομάδες, παραμένουμε σε πολύ καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση στην Ευρώπη» επισήμανε ο Στέλιος Πέτσας στον απόηχο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στη Γαλλία λόγω της διασποράς της πανδημίας. 

«Η χθεσινή απόφαση του Γάλλου Προέδρου να επιβάλει νέα σκληρά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ στο Παρίσι, είναι μια αποκαλυπτική φωτογραφία της στιγμής που δείχνει ότι κατάσταση είναι δραματική στην Ευρώπη» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, παρουσιάζοντας δύο σχετικούς πίνακες κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Είναι ενδεικτικό ότι ο αριθμός των κρουσμάτων του COVID-19 στη χώρα μας κατά την περίοδο 26 Φεβρουαρίου - 14 Οκτωβρίου σε ευθέως συγκρίσιμες πληθυσμιακά χώρες της ΕΕ είναι σημαντικά χαμηλότερος. Έτσι, τη συγκεκριμένη περίοδο η Ελλάδα με πληθυσμό 10,8 εκατ. καταγράφει 23.495 κρούσματα, ενώ η Πορτογαλία με πληθυσμό 10,3 εκατ. έχει 91.193 κρούσματα και το Βέλγιο με πληθυσμό 11,4 εκατ. 173.240 κρούσματα. Η Ολλανδία με πληθυσμό 17,18 εκατ. έφθασε τα 196.163 κρούσματα.  

Όσον αφορά τα θύματα, την ίδια περίοδο (26 Φεβρουαρίου - 14 Οκτωβρίου) στη χώρα μας έφθασαν τα 469, στην Πορτογαλία τα 2.117, στην Ολλανδία τα 6.663 θύματα, ενώ στο Βέλγιο οι νεκροί έφθασαν σε τετραψήφιο αριθμό ανερχόμενοι σε 10.244.

Ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι την επιτυχία της συγκριτικά πολύ καλύτερης επιδημιολογικής κατάστασης της Ελλάδας συγκριτικά με άλλα ευρωπαϊκά κράτη την πιστώνεται κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα που τηρούν τα μέτρα που συνιστούν οι ειδικοί και εφαρμόζει η Κυβέρνηση.

«Καλούμε λοιπόν ξανά όλους τους Έλληνες να συνεχίσουν την πιστή εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων, ώστε να αποφύγουμε νέα» υπογράμμισε.

 

Πηγή: skai.gr