Κορωνοϊός: Αρνητικά και τα rapid τεστ του ΕΟΔΥ στο κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 6»

Λήξη συναγερμού στον Πειραιά. Αρνητικά, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, είναι και τα επαναληπτικά rapid τεστ του ΕΟΔΥ που έγιναν στα 12 μέλη του πληρώματος στο κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 6». Τα τεστ του ΕΟΔΥ διενεργήθηκαν και στις στενές επαφές των 12, όλοι πλήρωμα.

Τα πρώτα τεστ βρέθηκαν λανθασμένα οριακά θετικά στον έλεγχο που είχε προηγηθεί από ιδιωτικό εργαστήριο συμβεβλημένο με την πλοιοκτήτρια εταιρεία. Τη Δευτέρα η εταιρεία ενημέρωσε ότι τα πρώτα έξι τεστ βγήκαν αρνητικά στον επαναληπτικό έλεγχο και την Τρίτη βγήκαν αρνητικά και τα άλλα έξι. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έφτασε στον Πειραιά όπου είχε δέσει το πλοίο και προχώρησαν στον τρίτο γύρο των τεστ. Παρότι οι υπεύθυνοι του ΕΟΔΥ εκτιμούν ότι έχοντας στα χέρια τους τα αρνητικά μοριακά τεστ που έγιναν εν πλω και τα σημερινά αρνητικά rapid tests, η πιθανότητα να είναι κάποιος θετικός είναι απειροελάχισατη, προχώρησαν και σε μοριακό έλεγχο τα αποτελέσματα του οποίου αναμένονται ώστε να επιβεβαιώσουν ότι οι εργαζόμενοι στο πλοίο δεν είναι φορείς του κορωνοϊού.

Ακριβώς επειδή έγινε λάθος στα τεστ για τον κορωνοϊό στο σημείο δεν αναμένεται να φτάσoυν ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Σωτήρης Τσιόδρας. Το «Mein Schiff 6» κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά στις 4.58 τα ξημερώματα της Τρίτης.

Πηγή: skai.gr