Κλείσιμο

Επίδοση επίταξης: Στη μάχη με τον κορωνοϊό μπαίνουν και οι ιδιώτες γιατροί

"Αυτό το χαρτί όπως βλέπετε είναι επίδοση επίταξης από την αστυνομική διεύθυνση δυτικής αττικής , με κάλεσε ο ίδιος ο διοικητής και μου ανακοίνωσε ότι με χρειάζεται για κάτι επείγον. Αντιλήφθηκα αμέσως για τι πρόκειται. Ήρθε και με βρήκε στην εργασία μου."

Ο Λευτέρης Παπαελευθερίου ,πνευμονολόγος, μόλις έβαλε το φύλλο επιστράτευσης και αύριο το πρωί θα πρέπει να εμφανιστεί στο Θριάσιο. 

«Είχα την επιθυμία να παρουσιαστώ ως εθελοντής για να προσφέρω στο ΕΣΥ αλλά οι συμβατικές μου υποχρεώσεις με εταιρίες δεν μου το επέτρεπαν, κατά κάποιο τρόπο η επίταξη με χαροποιεί γιατί θα βοηθήσω ενεργά», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Τα δελτία επίταξης άρχισαν να φτάνουν από το μεσημέρι σε 206 παθολόγους, πνευμονολόγους και γενικούς γιατρούς από την Αθήνα και τον Πειραιά.

«Αυτός είναι ο πόλεμος της γενιάς μας, είναι μια μεγάλη εθνική προσπάθεια και θεωρώ ότι είναι καθήκον ειδικά των γιατρών να ανταποκριθούν.» τονίζει η Αριστοτελία Πελώνη, Κυβερνητική Εκπρόσωπος.
 

«Αυτή τη στιγμή της μάχης, να συνδράμουμε εκεί που καλούμαστε» τονίζει ο κος Πατούλης.

Ο Δημοσθένης Τσιπιλής, πνευμονολόγος, είναι ένας από τους 67  εθελοντές που δεν περίμεναν την επίταξη υπηρεσιών και ρίχτηκαν στη μάχη

«Αυτή είναι η δουλειά μου … Κάθε γιατρός πρέπει να κάνει αυτό που κάνω εγώ, δεν κρύβομαι» σχολιάζει.

Η επιστράτευση των γιατρών προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση. 

«Το ερώτημα είναι αν αυτοί οι 200 γιατροί που προσπαθούν τώρα να επιτάξουν, δεν μπορούσαν όλο αυτό το διάστημα να τους προσλάβουν πάρα μονάχα τρέχουν τώρα χωρίς σχέδιο;» διερωτάται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Επιβάλλεται να προχωρήσουμε και στην επίταξη των ιδιωτικών κλινικών-και ιδιαίτερα των μεγάλων που έχουν πλήρεις δομές-ώστε να ανασάνει το ΕΣΥ, εκτιμά το ΚΙΝΑΛ.

«Αυτό που είναι αναγκαίο και ρεαλιστικό είναι η άμεση επίταξη - χωρίς αποζημίωση - όλων των νοσοκομείων και διαγνωστικών κέντρων του ιδιωτικού τομέα» Τονίζει το ΚΚΕ.

Οι γιατροί που αναλαμβάνουν υπηρεσία από το πρωί της Τρίτης θα κατανεμηθούν σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου. ΚΑΡΤΑ πολιτών.

Πηγή: skai.gr