Τρομοκρατική επίθεση Λονδίνο: Κρίσιμη κατάσταση του ενός από τους 3 τραυματίες

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Τρεις είναι τελικά, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων, οι τραυματίες της τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε στο Στρέταμ του νοτίου Λονδίνου το απόγευμα της Κυριακής.

Και οι τρεις νοσηλεύονται, αφού πρώτα τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο σημείο της επίθεσης που υπέστησαν με μαχαίρι. Πρόκειται για έναν άνδρα και δύο γυναίκες. Ένας εκ των τραυματιών κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του, σύμφωνα με την αστυνομία, ένας δε διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του/της και το τρίτο θύμα υπέστη ελαφριά τραύματα.

Το BBC μετέδωσε ότι ο δράστης άρχισε να επιτίθεται σε πολίτες μέσα σε κατάστημα του κεντρικού δρόμου του Στρέταμ πριν συνεχίσει την επίθεση στο δρόμο.

Ο ίδιος έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών με πολιτικά. Σύμφωνα με το Sky News ο δράστης τελούσε υπό παρακολούθησης από τις αρχές ασφαλείας.

Πρόκειται για τη δεύτερη τρομοκρατική επίθεση στη Βρετανία μετά από την υποβάθμιση του επιπέδου του συναγερμού ασφαλείας, από «σοβαρό» σε «ουσιώδες», κάτι που σημαίνει ότι ένα τρομοκρατικό χτύπημα θεωρείται «πιθανό» αλλά όχι «εξαιρετικά πιθανό».

Είχε προηγηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου η επίθεση με μαχαίρι στο London Bridge από τον αποφυλακισθέντα εξτρεμιστή Ουσμάν Καν, που στοίχισε τη ζωή δυο ανθρώπων και τον τραυματισμό ακόμα τριών.

Από το 2017 η αστυνομία και η υπηρεσία πληροφοριών ασφαλείας MI5 έχουν αποτρέψει 25 τρομοκρατικά σχέδια επιθέσεων, τόσο συνδεδεμένα με ισλαμιστές όσο και με ακροδεξιούς.

Αυτή τη στιγμή ενεργές είναι περίπου 800 διαφορετικές αστυνομικές έρευνες που συνδέονται με κάποια μορφή βίαιου εξτρεμισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Πηγή: skai.gr