Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την πολιτεία Μίνας Ζεράις, στη νοτιοανατολική Βραζιλία, έγινε σήμερα γνωστό από τις τοπικές αρχές.
Η πυροσβεστική υπηρεσία επιβεβαίωσε 16 θανάτους στην πόλη Ζουίζ ντε Φόρα και έξι στην Ούμπα, σε απόσταση περίπου 110 χιλιομέτρων.
Τρομακτικά βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου δείχνουν κτίρια να καταρρέουν από την υπερβολική πίεση της βροχής, με κατοίκους να απομακρύνονται για την ασφάλειά τους.
Building collapses after extreme rain in the Minas Gerais municipality of Ubá.
— CMNS_Media✍🏻 (@1SanatanSatya) February 24, 2026
Brazil...
24/02/2026... pic.twitter.com/4FIORCAb78
Ο πρόεδρος Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα εξέφρασε τα συλλυπητήριά του με μια ανάρτηση στο Χ.
«Επικεντρωνόμαστε στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, την αποκατάσταση βασικών υπηρεσιών, τη στήριξη των εκτοπισμένων και τη βοήθεια για την ανοικοδόμηση», έγραψε.
Περίπου 440 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στο Ζουίζ ντε Φόρα, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή της πόλης, καθώς η βροχή προκάλεσε πλημμύρες και κατολισθήσεις και είχε ως αποτέλεσμα να ανασταλούν τα μαθήματα σε σχολεία.
Tragedy in Juiz de Fora: 14 people die and several are buried after historic rain.
— CMNS_Media✍🏻 (@1SanatanSatya) February 24, 2026
Several houses and even a building are buried.
440 people are homeless. Throughout Monday (23), 251 incidents were recorded.
Brazil.... pic.twitter.com/Kc7SdZQVUW
Heavy rains leave dead and put cities in the Zona da Mata region in a state of public calamity.
— CMNS_Media✍🏻 (@1SanatanSatya) February 24, 2026
Brazil...
24/02/2026.. pic.twitter.com/pBmsnOticP
Ειδικές ομάδες έχουν κινητοποιηθεί για να αντιμετωπίσουν περιστατικά και να αναζητήσουν αγνοούμενους, πρόσθεσε η ίδια πηγή.
Το ενημερωτικό μέσο G1 μετέδωσε πως 45 άνθρωποι αγνοούνται στην πόλη, μεταξύ αυτών παιδιά.
Η κυβέρνηση της Βραζιλίας κήρυξε σε κατάσταση καταστροφής το Ζουίζ ντε Φόρα, επιταχύνοντας τις επιχειρήσεις ανακούφισης και ανθρωπιστικής βοήθειας, αναφέρθηκε σε μια ανακοίνωση.
Το μεγαλύτερο μέρος της Βραζιλίας εισέρχεται στην περίοδο κορύφωσης της εποχής των βροχών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού εκεί, από τον Δεκέμβριο στον Μάρτιο, με αποτέλεσμα να σημειώνονται συχνά σφοδρές βροχοπτώσεις, κεραυνοί, πλημμύρες και κατολισθήσεις.
Η δημοτική αρχή της Ζουίζ ντε Φόρα ανέφερε πως πρόκειται για τον Φεβρουάριο με τις περισσότερες βροχές στην ιστορία της πόλης, με τον όγκο νερού που έχει πέσει να είναι ήδη ο διπλάσιος σε σύγκριση με την ποσότητα που αναμένεται μέσα σε έναν μήνα.
Η δήμαρχος της πόλης Μαργκαρίντα Σαλομάο δήλωσε σε μια ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η κατάσταση είναι «κρίσιμη».
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.