Συρία: Κουρδικά ΜΜΕ διαψεύδουν τις πληροφορίες για τουρκική αεροπορική επιδρομή σε βάση Κούρδων

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, πληροφορίες από αρκετά ΜΜΕ, ανέφεραν ότι η τουρκική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή κατά βάσης Κούρδων των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας, στην επαρχία Αλ-Χασάκα.

Κυκλοφόρησε και βίντεο όπου έδειχνε τη φερόμενη τουρκική αεροπορική επιδρομή σε κομβόι στα σύνορα Ιράκ-Συρίας
Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή εναντίον στρατιωτικής βάσης που φιλοξενεί αραβο-κουρδικές μονάδες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στην επαρχία Αλ-Χασάκα στη βορειοανατολική Συρία, μετέδωσε συγκεκριμένα η τηλεόραση al-Mayadeen του Λιβάνου.

«Τα τουρκικά αεροσκάφη επιτέθηκαν στην έδρα των κουρδικών δυνάμεων κοντά στην πόλη Αλ-Μαλικίγια στην επαρχία Αλ-Χασάκα στη βορειοανατολική Συρία» μετέδωσε το Al-Mayadeen, επικαλούμενο δικό του ανταποκριτή.

To σαουδαραβικό κανάλι al-Ikhbariya και η τουρκική Daily Sabah, μετέδωσαν ότι η επίθεση είχε στόχο τους πολιτοφύλακες των Κούρδων της YPG, τους οποίους η Τουρκία έχει χαρακτηρίσει τρομοκράτες και συνεργάτες του PKK.

To τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι έκανε επιδρομή στην περιοχή Γκάρα, στο βόρειο τμήμα του Ιράκ και εξουδετερώθηκαν τρεις πολεμιστές του PKK.
 

Λίγα λεπτά αργότερα όμως, κουρδικά ΜΜΕ διέψευσαν τις πληροφορίες για τουρκική αεροπορική επιδρομή σε θέσεις του SDF στη Συρία.


 

Πηγή: skai.gr