Ποιος Άμουνδσεν και ποια Λιβύη; Ο Ταγίπ Ερντογάν έστειλε αποστολή στην Ανταρκτική! 

Βλέψεις μακριά (πολύ) μακριά έχει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την Τουρκία, ο οποίος ζήλεψε τη δόξα του Ρόαλντ Άμουνδσεν, καθώς η Λιβύη είναι στη… γειτονιά μας. 

Πρόκειται για την -τέταρτη- τουρκική ερευνητική αποστολή που έφτασε στην Ανταρκτική για να πραγματοποιήσει επιστημονική έρευνα, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Τουρκίας.

Η 24μελής ομάδα Τούρκων επιστημόνων έφθασε στην Ανταρκτική για τη διεξαγωγή 15 διαφορετικών ερευνητικών έργων που αφορούν το έδαφος, τη ζωή, τις θαλάσσιες επιστήμες, ανακοίνωσε ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Μουσταφά Βαράνκ. Η ομάδα έφτασε στην Ανταρκτική μέσω Σάο Πάολο, Βραζιλίας και  Σαντιάγκο της Χιλής, είπε.

Η ομάδα, η οποία αναχώρησε από την Κωνσταντινούπολη στις 9 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιήσει μελέτες επί ένα μήνα στο νησί Horseshoe, όπου εγκαταστάθηκε η προσωρινή "Τουρκική Βάση Επιστημών", δήλωσε ο Μουσταφά Βαράνκ σε δελτίο Τύπου του υπουργείου.

Η Τουρκία ξεκίνησε τις έρευνες στην Ανταρκτική τον Απρίλιο του 2016, με την τρίτη αποστολή, η οποία καλύφθηκε από το πρακτορείο Anadolu που ανακοίνωσε την είδηση, να πραγματοποιείται ακριβώς προ ενός έτους.  

Πηγή: skai.gr