Μαζικές αποσύρσεις προϊόντων γάλακτος

Η μεγάλη αμερικανική εταιρεία Heinz αποφάσισε να μην χρησιμοποιεί πλέον γάλα προερχόμενο από την Κίνα στα προϊόντα της που πωλούνται τόσο στην Κίνα όσο και στο Χονγκ Κονγκ, μετά από το σκάνδαλο που ξέσπασε με το επιμολυσμένο με μελαμίνη κινεζικό γάλα, έγινε γνωστό από την ίδια την εταιρεία.

Για να διαβεβαιώσουμε τους καταναλωτές μας σχετικά με την ασφάλεια των προϊόντων μας η Heinz αποφάσισε να αλλάξει προμηθευτικές πηγές γάλακτος από την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ με γάλα μη κινεζικής παραγωγής ενώ παράλληλα θα εξετάσει όλα τα προϊόντα γάλακτος για τυχόν ανίχνευση μελαμίνης πριν καν τα στείλει στα εργοστάσιά της, ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η Heinz, που είναι πολύ γνωστή στο κοινό λόγω κυρίως της ειδικότητας της στις μαγιονέζες και τις σάλτσες κέτσαπ, αποφάσισε εδώ και ημέρες για λόγους προληπτικούς να αποσύρει 270 παρτίδες τροφών για μωρά που εμπορεύεται στο Χονγκ Κονγκ γιατί εντοπίστηκαν ίχνη μελαμίνης σ' αυτά.

Παράλληλα, και η βρετανική Cadbury αποφάσισε να αποσύρει σοκολάτες και γλυκίσματα που αποστέλλει στο Χονγκ Κονγκ, στην Αυστραλία και την Ταϊβάν, ενώ και η Unilever απέσυρε προϊόντα της όπως τσάι με γάλα σε σκόνη της μάρκας Lipton που διανέμει στο Χονγκ Κονγκ.
Πηγή: skai.gr