Κλείσιμο

Σε απόσταση αναπνοής Ομπάμα - Χίλαρι

Σε μονοψήφιο αριθμό έχει μειωθεί η διαφορά ανάμεσα στους δύο κυριότερους
Σύμφωνα με δημοσκόπηση για λογαριασμό της Ουάσιγκτον Ποστ, η γερουσιαστής της Νέας Υόρκης Χίλαρι Κλίντον εξακολουθεί να προηγείται στην Πολιτεία με ποσοστό περίπου 35% αλλά ο κυριότερος αντίπαλος της, ο γερουσιαστής του Ιλινόι Μπάρακ Ομπάμα, έχει μειώσει τη διαφορά στις μόλις έξι μονάδες με το περιθώριο λάθους να βρίσκεται στο 4%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο πρώην γερουσιαστής της Βόρειας Καρολίνα και υποψήφιος αντιπρόεδρος του κόμματος το 2004, Τζον Έντουαρντς με 17% ενώ ο κυβερνήτης του Νέου Μεξικού Μπιλ Ρίτσαρντσον, παίρνει το 10% και οι άλλοι τρεις υποψήφιοι, οι γερουσιαστές Τζόζεφ Μπίντεν του Ντελάγουερ και Κρίστοφερ Ντοντ του Κονέτικατ και ο βουλευτής Ντένις Κούτσινιτς του Οχάιο κινούνται γύρω στο 3% ο καθένας.

Τα ευρήματα υποδηλώνουν μία έντονα ανταγωνιστική αναμέτρηση στο Νιου Χαμσάιρ, όπου στις αρχές του φθινοπώρου, η Κλίντον είχε προβάδισμα 20 μονάδων έναντι του Ομπάμα.

Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση σε συνδυασμό με μία αντίστοιχη της εφημερίδας Des Moines για τις προκριματικές στην Αϊόβα που θα γίνουν στις 3 Ιανουαρίου, η οποία εμφάνιζε τον Ομπάμα να προηγείται, έχει προκαλέσει ανησυχία στο επιτελείο της Κλίντον.

Στη δημοσκόπηση για το Νιου Χαμσάιρ, στην ερώτηση για το ποιος φέρνει μία νέα προσέγγιση στην πολιτική, ο Ομπάμα προηγείται με διαφορά 25 μονάδων, καθώς παίρνει το 44% έναντι 19% της Κλίντον ενώ κερδίζει την ερώτηση περί αξιοπιστίας με 29% έναντι 21% της Κλίντον και 17% του Έντουαρντς.

Αντίστοιχα η Κλίντον κερδίζει το 57% των ψηφοφόρων στην ερώτηση περί ισχύος και εμπειρίας, όπου ο Ομπάμα παίρνει 10% και χάνει τόσο από τον Έντουαρντς που είναι στο 14% όσο και από τον Ρίτσαρντσον που είναι στο 11%.

Στη δημοσκόπηση απάντησαν πολίτες που δήλωσαν ότι θα πάνε να ψηφίσουν στις προκριματικές του Δημοκρατικού Κόμματος για την ανάδειξη του υποψηφίου προέδρου.
Πηγή: skai.gr