Μπουτίκ για αλεξίσφαιρα ρούχα

Ειδική μπουτίκ για αλεξίσφαιρα ρούχα λειτουργεί με μεγάλη εμπορική επιτυχία στην πόλη του Μεξικού ο κολομβιανός επιχειρηματίας Μιγκέλ Καμπαγιέρο εδώ και ένα τουλάχιστον χρόνο.

Οι επαφές με τους ενδιαφερόμενους πελάτες γίνονται μόνο κατόπιν ραντεβού και οι τιμές είναι απαγορευτικές για τους κοινούς θνητούς καθώς για παράδειγμα ένα αλεξίσφαιρο σακάκι κοστίζει περίπου 2.000 δολάρια.

\"Οι άνθρωποι εδώ θέλουν να προστατεύσουν τους εαυτούς τους όλο και περισσότερο. Υπάρχουν πολλά αλεξίσφαιρα αυτοκίνητα, πολλές απαγωγές, υψηλός ρυθμός εγκληματικότητας και πολλοί πλούσιοι\", δηλώνει με ικανοποίηση ο Καμπαγέρο ο οποίος παράγει αλεξίσφαιρα γιλέκα, σακάκια, μπλούζες αλλά ακόμη και αλεξίσφαιρα κοντομάνικα μπλουζάκια.

Ο Καμπαγιέρο διευκρινίζει ότι συνέλαβε την ιδέα όταν σπούδαζε διοίκηση επιχειρήσεων και σχεδιασμό ρούχων πριν από 14 χρόνια στην πατρίδα του, η οποία έχει υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας, βλέποντας το σωματοφύλακα ενός συμφοιτητή του που ίδρωνε φορώντας ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο 5 κιλών.

Έτσι άλλαξε το αλεξίσφαιρο υλικό του γιλέκου μέχρι που έγινε ελαφρύ και απαρατήρητο από έξω. Το μυστικό του είναι στο εσωτερικό του ρούχου, όπου εφαρμόζει η εφεύρεση του και η οποία, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, μπορεί να αντέξει οποιαδήποτε σφαίρα διαμετρήματος έως 12 χιλιοστών.

Το αλεξίσφαιρο γιλέκο του ζυγίζει ένα μόλις κιλό, μόλις το 1/5 των συνηθισμένων αλεξίσφαιρων γιλέκων. Οι πελάτες του, μονάρχες, σεΐχηδες, επιχειρηματίες αλλά και αστέρια της \"\"ραπ, θέλουν να προστατεύονται χωρίς αυτό να είναι παρατηρήσιμο και εκτιμούν το ελαφρύ βάρος.

Αυτόν τον καιρό ετοιμάζει μία παραγγελία του βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας, ο πρόεδρος του Μεξικού έχει ήδη παραγγείλει 34 είδη, ο διάδοχος της Ισπανίας, Πρίγκιπας Φίλιππος έχει ψωνίσει για αυτόν και τη σύζυγο του.

Συνήθως οι πολιτικοί από όλον τον κόσμο παραγγέλνουν άσπρα αλλά ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες έχει αγοράσει δύο κόκκινα πουκάμισα, τα οποία ήδη βρίσκονται στο Καράκας.

Όταν ίδρυσε την επιχείρηση του στην Μπογκοτά της Κολομβίας, είχε 4 εργαζόμενους ενώ τώρα έχει 130. Υπάρχουν 300 μοντέλα στη συλλογή και οι σχεδιαστές μόδας σκέφτονται συνεχώς νέες ιδέες. Στην κολομβιανή ιστοσελίδα του \"κλαμπ των επιζησάντων\", τα μέλη του κλαμπ μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την ποιότητα των αλεξίσφαιρων ρούχων.

Τα έσοδα του πέρυσι ήταν πέντε εκατομμύρια δολάρια αλλά εφέτος αναμένει ότι θα τα ξεπεράσει κατά πολύ.

\"Μπορώ να κάνω τα πάντα αλεξίσφαιρα, αλλά η πιο παράξενη παραγγελία ήταν από κάποιους από τον Ισημερινό που μου παρήγγειλαν μία αλεξίσφαιρη κουβέρτα για να σκεπάζονται στον ύπνο τους\", δηλώνει ο κατασκευαστής- εφευρέτης, ο οποίος έχει κατασκευάσει μετά από παραγγελία μία αλεξίσφαιρη βίβλο και αλεξίσφαιρα άμφια για έναν καθολικό ιερέα στην Κολομβία.
Πηγή: skai.gr