Πένθος στο Λίβανο

Ημέρα πένθους κηρύχθηκε η σημερινή στο Λίβανο μετά τη βομβιστική επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 10 ανθρώπους, ανάμεσά τους και ο γνωστός βουλευτής της αντισυριακής συμμαχίας, Ουαλίντ Έιντου και ο γιος του.

Ο αμερικανός πρόεδρος, Τζωρτζ Μπους απηύθυνε νέα προειδοποίηση προς τη Συρία. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, "οι προσπάθειες της Δαμασκού και της Τεχεράνης για αποσταθεροποίηση του Λιβάνου θα πρέπει να διακοπούν άμεσα."

Από το Λίβανο όπου βρίσκεται, τελευταίο σταθμό της περιοδείας της στη Μέση Ανατολή, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασε την ανησυχία της για την κλιμακούμενη βία στην περιοχή.

Αναφερόμενη στη νέα πολιτική δολοφονία στη Βηρυττό, η κ. Μπακογιάννη έκανε λόγο για έναν πολιτικό που κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια να ενισχύσει τη λιβανική κυβέρνηση και να στηρίξει τη δημοκρατία στη χώρα τους.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, Γ. Κουμουτσάκος, εκτίμησε ότι "εάν δεν υπάρξει συντονισμένη προσπάθεια και συμβολή της διεθνούς κοινότητας, η απόσταση που μας χωρίζει από μία γενικευμένη κρίση και ανάφλεξη στην περιοχή να μειώνεται κάθε μέρα."
Πηγή: skai.gr