Βομβαρδίζουν εκ νέου τη Γάζα

Δεύτερος Παλαιστίνιος υπουργός της Χαμάς συνελήφθη από τις ισραηλινές αρχές στη Δυτική Όχθη.

Στη Λωρίδα της Γάζας, οι επιθέσεις θέσεων της Χαμάς συνεχίστηκαν το Σάββατο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε άνθρωποι.

Αργά το απόγευμα του Σαββλατου, δύο Παλαιστίνιοι άνοιξαν πυρ εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών στην ανατολική Ιερουσαλήμ, τραυματίζοντας τέσσερις.

Οι ισραηλινές δυνάμεις απάντησαν σκοτώνοντας τους δύο ενόπλους.

Νωρίτερα, τουλάχιστον τέσσερις μαχητές της Χαμάς σκοτώθηκαν το Σάββατο από ισραηλινή επιδρομή ενώ τουλάχιστον άλλοι 20 άμαχοι τραυματίσθηκαν.

Η επιδρομή έγινε εναντίον συγκροτήματος κτιρίων που χρησιμοποιεί η εκτελεστική δύναμη της οργάνωσης στην πόλη της Γάζας, ενώ άλλα αεροπορικά πλήγματα είχαν στόχο θέσεις της Χαμάς, επίσης στη Γάζα.

Διεθνή προστασία για του Παλαιστινίους ζητάει από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου.

Ο Αλ Ατίγια επανέλαβε την υποστήριξη της Σαουδικής Αραβίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Κουβέιτ, του Μπαχρέιν, του Κατάρ και του Ομάν προς τον παλαιστινιακό λαό και το "δίκαιο αίτημά του".

Την ίδια ώρα, την πρόθεση του να παραιτηθεί γνωστοποίησε την περασμένη εβδομάδα στον πρόεδρο της παλαιστινιακής Αρχής, ο υπουργός εσωτερικής ασφαλείας Ρασίντ Αμπου Σμπακ.

Σύμβουλος του Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε ότι η παραίτηση δεν έγινε δεκτή προς το παρόν.

Ο Αμπου Σμπάκ έχει "εγκλωβιστεί" σε μια σε διαμάχη εξουσίας με τη Χαμάς.

Συνελήφθη Έλληνας. Εν τω μεταξύ, έλληνας εθελοντής που εργάζεται στα παλαιστινιακά εδάφη συνελήφθη την Παρασκευή από τον ισραηλινό στρατό κοντά στη Βηθλεέμ.

Ο Γιώργος Καρατζάς, μέλος του Συλλόγου Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό "Ιντιφάντα", αναμένεται να οδηγηθεί στις 8 το βράδυ σε δικαστήριο του Ισραήλ, που θα αποφασίσει εάν θα ασκηθεί εναντίον του δίωξη.

Πηγή: skai.gr