Εκλογές στην Αλγερία

Ο αρχηγός της Αλ Κάιντα στο Μαγκρέμπ, Αμπού Μουσάμπ Αμπντέλ Κουαντούντ κάλεσε τους Αλγερινούς να μποϋκοτάρουν τις βουλευτικές εκλογές της Πέμπτης, τις οποίες χαρακτήρισε \κωμωδία\ σε ηχογραφημένο μήνυμα, σύντομο απόσπασμα του οποίου μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα.

\Οι εκλογές αυτές δεν είναι παρά μια κωμωδία που δεν διαφέρει σε τίποτε από τις άλλες κωμωδίες που βιώνει η Αλγερία\, αναφέρεται στο μήνυμα προς τους Αλγερινούς και η φωνή του ομιλητή αποδίδεται στον Αμπού Μουσάμπ Αμπντέλ Κουαντούντ.

\Αν συμμετάσχετε σε αυτές τις εκλογές θα αναμιχθείτε με τους αποστάτες αυτούς σε ένα μεγάλο αμάρτημα\, προσθέτει ο ομιλητής. \Πάρτε θέση κατά των εκλογών αυτών. Αρκεί να τις μποϋκοτάρετε ή να απόσχετε από την ψηφοφορία\, πρόσθεσε επαναλαμβάνοντας ότι οι υποστηρικτές της Αλ Κάιντα στο Μαγκρέμπ \συνεχίζουν τον ιερό πόλεμο\.

Οι Αλγερινοί καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες στις 17 Μαΐου για τις κοινοβουλευτικές εκλογές στις οποίες η συμμετοχή των ριζοσπαστών ισλαμιστών έχει αποκλεισθεί και τα νόμιμα κόμματα θέλουν να μετατρέψουν σε δημοψήφισμα κατά της τρομοκρατίας.

Στις 11 Απριλίου επιθέσεις στοίχισαν τη ζωή σε 23 ανθρώπους στο Αλγέρι, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε η Αλ Κάιντα στο Μαγκρέμπ (πρώην Ομάδα Σαλαφιστών για το Κήρυγμα και τη Μάχη (GSPC) της Αλγερίας.
Πηγή: skai.gr