Γερμανικός νόμος ή Κοράνιο

Δικαστής επικαλείται το κοράνιο για να απορρίψει αγωγή διαζυγίου για κακοποίηση. Η αποκάλυψη ότι γερμανίδα δικαστής απέρριψε αγωγή διαζυγίου γυναίκας μαροκινής καταγωγής, η οποία κακοποιήθηκε από τον σύζυγό της, με το επιχείρημα ότι το κοράνιο δεν καταδικάζει αυτού του είδους της μεταχείριση, έπεσε σαν βόμβα στη Γερμανία.

\Πού ζούμε στην πραγματικότητα; Μια δικαστής νομιμοποιεί την κακοποίηση μεταξύ συζύγων χρησιμοποιώντας το κοράνιο ως σημείο αναφοράς\, γράφει η Bild.

Το κεντρικό συμβούλιο των μουσουλμάνων της Γερμανίας αντέδρασε άμεσα ανακοινώνοντας ότι η δικαστής όφειλε να χρησιμοποιήσει ως σημείο αναφοράς \το γερμανικό σύνταγμα και όχι το κοράνιο\ και υπενθύμισε ότι και στον ισλαμικό κόσμο η βία και η κακοποίηση αποτελούν λόγους διαζυγίου.

\Στο όνομα του λαού: το ξύλο επιτρέπεται\, γράφει η Taz, η οποία δημοσιεύει στην πρώτη της σελίδα τον στίχο 34 του 4ου κεφαλαίου του κορανίου μεταφράζοντάς τον ως εξής: \Εάν φοβάστε ότι μία γυναίκα εξεγείρεται, τότε απειλείστε την, ρίξτε την στο συζυγικό κρεβάτι και δείρετέ την!\.

Δικαστήριο της Φρανκφούρτης ενέκρινε προσφυγή της συνηγόρου της γυναίκας, που είναι 26 ετών και μητέρα δύο παιδιών, για την αντικατάσταση της γερμανίδας δικαστού. Νέος δικαστής θα αναλάβει την υπόθεση της αγωγής διαζυγίου.

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Γερμανίας αποδοκίμασε την δικαστή.

Τα επιχειρήματα αυτά είναι τόσο απαράδεκτα, που δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να ληφθούν υπ΄όψιν, ακόμη και υπό το πρίσμα ενδεχόμενης ερμηνείας του δικαίου και του νόμου, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γκίντερ Μπεκστάιν (CSU) στην ηλεκτρονική έκδοση του Der Spiegel.
Πηγή: skai.gr