Ο Ντόριαν γίνεται όλο και πιο δυνατός καθώς «αγγίζει» τις Μπαχάμες

Όλο και ισχυρότερος γίνεται το τυφώνας Ντόριαν καθώς κατευθύνεται προς τις Μπαχάμες και την Φλόριντα, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του κέντρου παρατήρησης των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο τυφώνας είναι πλέον επιπέδου 4, το δεύτερο υψηλότερο, και φέρει ανέμους που φτάνουν σε ταχύτητα τα 230 χιλιόμετρα ανά ώρα. Ισχυρότατοι άνεμοι καταγράφονται σε ακτίνα έως και 45 χιλιόμετρα από το κέντρο του συστήματος.

Ο Ντόριαν αναμένεται να πλήξει τις βορειοδυτικές Μπαχάμες το Σαββατοκύριακο και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα φτάσει στην ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το κέντρο παρατήρησης και προειδοποίησης των ΗΠΑ υπολογίζει πως ο Ντόριαν θα παραμείνει «ισχυρός τυφώνας κατά τις προσεχείς λίγες ημέρες».

Το σύστημα αναμένεται να προκαλέσει ανέμους, βροχοπτώσεις, κύματα και πλημμύρες που θα «απειλήσουν την ζωή» τις επόμενες ημέρες.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις έχει κηρύξει όλες της κομητείες της πολιτείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ έχει αρχίσει η παροχή μπουκαλιών νερού και γευμάτων σε διάφορα σημεία.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εν τω μεταξύ δήλωσε ότι θα αποφασίσει την Κυριακή για το εάν θα απομακρυνθούν κατεπειγόντως από τις εστίες τους κάτοικοι των περιοχών της πολιτείας.
Πηγή: skai.gr