Αποκλεισμός της Δυτικής Όχθης

Οι ισραηλινές αρχές επέβαλαν σήμερα γενικό αποκλεισμό της Δυτικής Όχθης και της Λωρίδας της Γάζας μη επιτρέποντας σε παλαιστίνιους εργάτες να εισέλθουν στις περιοχές αυτές από τα σημεία ελέγχου καρά τη διάρκεια της εβραϊκής εορτής Πουρίμ. Σε ανακοίνωση του στρατού αναφέρεται ότι ο αποκλεισμός θα διαρκέσει μέχρι την Δευτέρα που θα διαρκέσει και η εορτή.

Στόχος του μέτρου είναι να αποτραπούν επιθέσεις παλαιστινίων ενόπλων σε πολυσύχναστες περιοχές κατά την διάρκεια της εορτής όπου γίνονται παρελάσεις με ενδυμασίες εποχής και άλλες εκδηλώσεις σε όλη την χώρα.

Το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου δεν περιλαμβάνει γιατρούς, δικηγόρους,μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων και ασθενείς που έχουν ανάγκη επείγουσα ιατρικής φροντίδας,προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο σεΐχης Μοχάμεντ Σάγεντ Ταντάουϊ, ιμάμης του Αλ Αζχαρ, της ανώτατης αρχής του σουνιτικού Ισλάμ, θα συναντηθεί με τον Πάπα Βενέδικτο XVI στις 22 Μαρτίου στο Βατικανό, ανακοίνωσε ο καρδινάλιος Πολ Πουπάρ.

Ο γάλλος Καρδινάλιος, πρόεδρος του ποντιφικικού συμβουλίου για τον διαθρησκευτικό διάλογο, διαβίβασε στις 25 Φεβρουαρίου την πρόσκληση του πάπα προς τον σεΐχη Ταντάουϊ με την ευκαιρία του ταξιδιού του στην Αίγυπτο, κατά την 9η επέτειο της επίσκεψης του Πάπα Ιωάννη Παύλου ΙΙ στο πανεπιστήμιο Αλ Αζχαρ.

Ο σεΐχης Ταντάουϊ αποδέχθηκε ευχαρίστως την πρόσκληση, δήλωσε ο καρδινάλιος Πουπάρ, ο οποίος συναντήθηκε επίσης στην Αίγυπτο με τον υπουργό Θρησκευτικών Υποθέσεων Μαχμούντ Χάμντι Ζακζούκ. "Οι συνομιλητές μου δεν μου έκαναν κανέναν λόγο για το Ρέγκενσμπουργκ", δήλωσε ο καρδινάλιος, αναφερόμενος στην ομιλία του Πάπα Βενέδικτου XVI στο πανεπιστήμιο της γερμανικής πόλης περί βίας στο Ισλάμ, που είχε προκαλέσει την κατακραυγή του μουσουλμανικού κόσμου.
Ο ιμάμης του Αλ Αζχαρ ήταν ένας από τους δριμύτερους επικριτές των δηλώσεων του Πάπα.


Οι ειδήσεις του BBC World μεταδίδονται στα ελληνικά από την Τηλεόραση του ΣΚΑΪ από Κυριακή έως Παρασκευή στις 18.35 και στις 21.35.
Πηγή: skai.gr